Abone Ol

Meclis, Erdoğan ve Akar'a darbeyi soracak, Fidan'a soru yok!

Darbe komisyonunun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar için darbe girişimine ilişkin soru hazırladığı, ancak MİT Müsteşarı Hakan Fidan için hazırlanmadığı ortaya çıktı.

Erdoğan ve Akar'a darbe sorulacak, Fidan'a soru yok!

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre Erdoğan’a “Darbe girişimini ilk kez nerede ve nasıl duydunuz?” sorusu yöneltilirken, ardından kimlerle temasta bulunduğu, darbe girişime ilişkin duyum, kanaat ve şüphesinin olup olmadığı soruldu.

‘Size FETÖ raporu geldi mi?’
Üstü örtülen 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları öncesinde yapılan Milli Güvenlik Kurulu’nda (MGK) Gülen Cemaati’ne ilişkin konuların gündeme gelip gelmediği ve Erdoğan’a sorulurken, metinde “15 Temmuz gecesi neler yaşadınız? Görev süreniz içerisinde FETÖ/PDY örgütünü güvenlik açısından tehdit olarak gören herhangi bir rapor ya da bilgi size sunuldu mu? 15 Temmuz FETÖ darbe ve işgal girişiminin sizce de en önemli hedefi neydi? Kanaatinize göre örgüt, devleti ele geçirme hedefini ve darbeci kimliğini sonradan mı edinmiştir?” sorularına yer verildi.

‘Fidan’la ilk etapta niye görüşemediniz?’
Güvenlik ve istihbarat alanındaki eksiklik ve zafiyetlerin neler olduğu ve nasıl giderilebileceğine ilişkin görüşünün istendiği Yıldırım’a da darbe girişime ilişkin bir sezgi ve kanaatinin olup olmadığı, Fidan’la ilk etapta görüşememesi soruldu.

‘MİT Müsteşarı ile ne konuştunuz?’
Akar’dan da 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını ve ‘FETÖ’ mensuplarının TSK’ya sızmasını engellemek için hangi tedbirleri aldığı sorulurken, “MİT Müsteşarı ile görüşmenizde neler konuştunuz”, “Darbe girişimini nasıl öğrendiniz?” soruları yöneltildi.

Ancak hazırlanan soruların gönderilip gönderilmemesi konusu henüz netlik kazanmadığı belirtilirken, öte yandan Fidan için bir soru metni hazırlanmadığı bildirildi.