Abone Ol

Mecidiyeköy'de bombalı minibüs paniği

Minibüs çevresinde önlem alınırken çevredeki iş yerinde çalışanlar dışarıya çıkarıldı.

Mecidiyeköy'de bombalı minibüs paniği

İstanbul Polisi'ni 'bombalı eylem yapacağı' ihbarı üzerine 4 saat peşinde koşturan beyaz renkli minibüs, Mecidiyeköy'de trafikte yakalandı. Sürücüsü ile beraberindeki bir kişinin gözaltına alındığı minibüste bomba uzmanları arama yaptı. Minibüste patlayıcıya rastlanmadı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler dün gelen bir ihbarla harekete geçti. İhbarda 34 LD 9862 plakalı beyaz renkli minibüste bomba yüklü olduğu ve saldırı düzenlenebileceği bildirildi.

İstanbul Polisi, kentin her yerinde minibüsü aramaya başladı. Ancak minibüsün uzun süre izine rastlanmadı. Saat 16.20 sıralarında ise minibüs, Şişli Geçit Sokak'ta trafikte seyir halindeyken görüldü. Tüm ekipler buraya yönlendirilirken minibüs durduruldu. Adı açıklanmayan sürücü ile beraberinde bulunan bir kişi gözaltına alındı. Sokak çift yönlü trafiğe kapatıldı.

Olay yerine gelen bomba uzmanları minibüsü didik didik aradı. Minibüste patlayıcıya rastlanmadı. Terörle Mücadele ekiplerinin de yaptığı incelemenin ardından minibüs, Üsküdar'daki Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.