Abone Ol

MEB'den ilk açıklama geldi!

15 Ağustos tarihinde başvuruları başlayan ve 2 Eylül tarihinde sona eren özel okulların teşvik sonuçları erişime açıldı.

MEB'den ilk açıklama geldi!

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Okul teşvik tercihleri 6 - 19 Eylül tarihleri arasında yapılacak. MEB bu yıl özel okullarda okuyacak öğrenciler için vereceği maddi destek öncesi öğrencilerin durumunu ortaya koyan puanlarını ve teşvik kapsamına alınan okulların listesini internetten duyurdu. 2016-2017 o¨gˆretim do¨neminde egˆitim ve o¨gˆretim destegˆi devam eden ara sınıf o¨gˆrencileri 2016-2017 egˆitim o¨gˆretim do¨nemi ic¸in destek başvurusu yapamayacak. 75 bin öğrenciye ilk defa eğitim ve öğretim desteği verilecek. Daha önceki yıllarda destek almaya hak kazanan öğrencilerle birlikte bu rakam 340 bine çıkacak.

HANGİ OKULA NE KADAR DESTEK VERİLECEK?

Okul Öncesi - 2.860,00 TL - 6000

İlkokul - 3.440,00 TL - 15.000

Ortaokul - 4.000,00 TL - 15.000

Ortaöğretim - 4.000,00 TL - 15.000

Temel Lise 3.440,00 TL 24.000

MEB YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan Özel Okul Teşvik Kılavuzunda yer alan en önemli maddelerden biriside yerleştirme işlemleri oldu. Buna göre adayların yerleştirme işlemleri yerleştirme puanları her sınıf seviyesinde ayrı ayrı değerlendirmeye alınır. Sınıf Seviyelerinin her birine okulun destek kontenjanlarının yüzde 25'i kadar öğrenci yerleştirilir. İşte tüm işlemler hakkında detaylar...

ÖZEL OKUL TEŞVİK BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI

Öğrencilerin merakla beklediği özel okul teşvik başvuru sonuçları açıklandı. MEB tarafından 2016-2017 eğitim-öğretim yılında eğitim öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin isimleri ile destek alacak özel okulların "www.meb.gov.tr" internet adresinde açıklandığı bildirildi. Sizde yazımızda yer alan linkten MEB internet sayfasına kolaylıkla ulaşabilir sonuçları bu adresten sorgulatabilirsiniz.

EK YERLEŞTİRMELER 27 EYLÜL'DE

İlkokul, ortaokul ve ortaöğretimde okuyan ve teşvik almaya hak kazanan öğrenciler eğitim kademesinin sonuna kadar bu haktan yararlanıyor. Buna göre, 75 bin öğrenciye ilk defa eğitim ve öğretim desteği verilecek. Daha önceki yıllarda destek almaya hak kazanan öğrencilerle birlikte bu rakam 340 bine çıkacak. Okul öncesi eğitim kurumlarındaki 6 bin öğrenciye 2 bin 860 lira, ilkokuldaki 15 bin öğrenciye 3 bin 440 lira, ortaokuldaki 15 bin öğrenciye 4 bin lira, lisedeki 15 bin öğrenciye 4 bin lira ve temel lisedeki 24 bin öğrenciye ise 3 bin 440 lira destek verilecek. Bu yıl eğitim öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin isimleri ile destek alacak özel okulları "www.meb.gov.tr" internet adresinden öğrenmek mümkün.

TERCİH YAPILACAK OKULLAR

Özel Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi

Özel Anadolu Lisesi

Özel Ermeni İlkokulu

Özel Ermeni Okul Öncesi Kurumu

özel Ermeni Ortaokulu

Özel Ermeni Ortaöğretim Okulu

Özel Fen Lisesi

Özel Hazırlık Sınıfı Bulunan Anadolu Lisesi

Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Özel Musevi İlkokulu

Özel Musevi Okul Öncesi Kurumu

Özel Musevi Ortaokulu

Özel Musevi Ortaöğretim Kurumu

Özel Rum İlkokulu

Özel Rum Ortaokulu

Özel Rum Ortaöğretim Kurumu

Özel Süryani Okul Öncesi Kurumu

Özel Sosyal Bilimler Lisesi

Özel Spor Lisesi

Özel Temel Lise

Özel Türk İlkokulu

Özel Türk Okul Öncesi Kurumu

Özel Türk Ortaokulu

Özel Laboratuvar Lisesi

Özel Fen ve Teknoloji Lisesi

TEŞVİK HANGİ KOŞULLARDA KESİLİYOR?

İlkokul, ortaokul ve ortaöğretimde okuyan ve teşvik almaya hak kazanan öğrenciler eğitim kademesinin sonuna kadar bu haktan yararlanıyor. Örneğin ilkokulda teşvik alan öğrenci 4 yılın sonuna kadar teşvik alıyor, ortaokulda tekrar başvuruyor. Teşvik almaya hak kazanan öğrencilerden uzun süreli tedavi gördüğünü sağlık raporuyla belgelendirenler hariç olmak üzere, bulundukları sınıfta sınıf tekrarı yapan öğrenciler eğitim ve öğretim desteğinden yararlanma hakkını kaybediyor.