Abone Ol

Maymunlarla yaşayan kız çocuğuyla ilgili şok!

Hindistan'da geçtiğimiz hafta maymunlarla yaşayan 8 yaşındaki bir kız çocuğu bulundu. Konuşmayı bile bilmeyen yerde emekleyerek yürüyen kız çocuğuyla ilgili uzmanlar korkunç bir iddia ortaya attı.

Maymunlarla yaşayan kız çocuğuyla ilgili şok!

Uzmanlar, Hindistan'da polislerin maymunlarla yaşarken bulduğu 8 yaşındaki kız çocuğunun, fiziksel ve zihinsel engelli olduğu için ailesi tarafından terk edildiğine inanıyor.

Geçen hafta yerel basında Uttar Pradeş eyaleti polislerinin bulduğu ve Katarniaghat Yaban Hayatı Koruma Alanında maymunların yetiştirdiği belirtilen kız çocuğunun gerçek hikayesinin daha farklı olabileceği iddia edildi.

Küçük kızın aslında zihinsel ve fiziksel engelli olduğu için ailesinin kızı ormana terk etmiş olabileceği belirtiliyor.

Bölge Orman İşleri Yetkilisi JP Singh, kız çocuğunun ormanın derinliklerinde değil yol kenarında bulunduğunu vurgulayarak "Bence, bu kızın ailesi çocuklarının konuşamadığının farkındaydı ve onu yol kenarına bırakmış olabilirler. Maymunlarla yaşıyorsa da bu sadece birkaç günlüktür, uzun süreli değil." değerlendirmesinde bulundu.

Kız çocuğunun yüz ifadelerinden sadece zihinsel değil fiziksel olarak da engelli olduğunun anlaşıldığını söyleyen Singh, ormanlık alanın korucular ve kapalı devre kameralarla izlendiğini, bu nedenle uzun süre fark edilmeden bu alanda yaşamını sürdüremeyeceğini belirtti.

KIZ ÇOCUKLARINI İSTEMİYORLAR

Singh, "Hindistan'da insanlar kızları istemiyor. Bu kızın akli dengesi yerinde değil. Bugüne kadar elde edilen tüm veriler, kız çocuğunun buraya terk edildiğini gösteriyor." dedi.

Ülkedeki aktivistler de ülkede kız çocuklarına erkek çocuklardan daha az değer verildiğini, engelli kız çocuğu olan ailelerin bu çocuklardan kurtulmak istediklerini, küçük kızın da bu nedenle yüksek ihtimalle ormana bırakılmış olabileceğini belirtiyor.

Sağlık görevlisi Ankur Lal da kızın engellilik durumunun araştırıldığını, uzun süredir ormanda olduğuna inanmadıklarını belirterek "Kız bulunduğunda agresif davranıyordu. Tuvalet alışkanlığı ve herhangi bir iletişimi yoktu. Bu nedenle uzun süredir ormanda yaşıyormuş gibi algılandı." dedi.

Lal, küçük kızın hastaneye getirildiğinden bu yana hızlı bir şekilde iyileştiğini kaydederek doktorların küçük kızın insanlar tarafından yetiştirildiğine inandıklarına işaret etti.