Abone Ol

Masumlar Apartmanı: Han'ın Hastalığı Ne? Neden Çöpleri Karıştırıyor?

İlgiyle İzlenen Masumlar Apartmanı'ında Han'ın Hastalığı merak konusu oldu. Han'ın hastalığı dispozofobi nedir?

Masumlar Apartmanı: Han'ın Hastalığı Ne? Neden Çöpleri Karıştırıyor?

Masumlar Apartmanı TRT 1 ekranlarında her salı yayınlanmaktadır. Dizide Han karakterine Birkan Sokullu canlandırmaktadır. Han'ın gece kağıt toplamaya çıkması dizide dikkat çeken diğer anlar oldu. Peki Han'ın hastalığı nedir? Dispozofobi nedir?

Masumlar Apartmanı Han hastalığı ne?

Üç kız kardeşi ve hasta babasıyla yaşayan Han, kendi hayallerinden tamamen vazgeçmiş biridir. Han'ın hastalığı dispozofobi adlı bir hastalıktır. Yaşamı takıntılarla dolu ablaları ve işi arasında mekik dokuyarak bu aileyi ayakta tutmaya çalışan Han’ın İnci ile tanışması onun için bir dönüm noktası olur.

Han neden çöp topluyor?

Han'ın gece kağıt-çöp toplamaya çıktığı sahneler yer aldı. Han çocukluğunda annesinin defterlerini çöpe atması üzerine dispozofobi hastalığına yakalanmıştır. Han'ın aynı zamanda oyuncakları çöpe atılmıştır. Oyuncak Han'ın en değerli eşyasıdır. Han o yüzden değerli olan her şeyi korumaktadır.

Dispozofobi nedir?

Dispozofobi, kompulsif biriktirme hastalığı, istifçilik olarak da geçiyor. Bu hastalık; değersiz, sağlıksız, kullanılmayan tüm eşyaların biriktirilmesi ve atılamaması durumuna denir.