Abone Ol

MasterChef Şekerpare Tarifi ve Malzemeleri: Şekerpare Nasıl Yapılır? Mehmet Şef ve Somer Şef'ten Şekerpare Yapımında Püf Noktaları

Masterchef Türkiye'de yarışmacılar bu kez maharetlerini Şekerpare yapmakta gösterecek. Geleneksel lezzetlerden olan Şekerpare nasıl yapılır sorusunun yanıtı bir çok kişinin merak edip sorguladığı konular arasında yer alıyor. Ağızda yumuşacık dokusu ve eşsiz tadıyla herkes tarafından beğenilen şekerpare tarifini sizler için derledik. İşte şekerpare tarifi ve malzemeleri

MasterChef Şekerpare Tarifi ve Malzemeleri: Mehmet Şef ve Somer Şef'ten Şekerpare için Püf Noktaları

Şef Mehmet Yalçınkaya'ya göre şekerparenin püf noktası hamurun kıvamı. Somer Şef'e göre şekerparenin en önemli özelliği kıyır kıyır olması. İşte 2022 Ramazan'a özel şekerpare tarifi…

Şekerpare Malzemeleri

250 gr. un
60 gr. pudra şekeri – 4 yemek kaşığı
125 gr. tereyağı
25 gr. irmik – 2,5 yemek kaşığı
1 paket kabartma tozu
25 gr. toz badem – 2 dolu yemek kaşığı
2 adet yumurta
1 avuç fındık– süslemek için

Şerbeti için Malzemeler

3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
3 – 4 damla limon suyu

Şerbet için;

Bir tencereye su ve şekeri ekleyin ve kaynatın. Ateşten almaya yakın limon suyunu ilave edin.

Şekerpare Nasıl Yapılır?

ADIM ADIM ŞEKERPARE TARİFİ

1. Şekerpare tarifi için önce şerbeti hazırlayın. Şekerparenin püf noktası şerbetin soğuk tatlının sıcak olmasıdır. Bu nedenle öncelikle şerbeti hazırlayarak kenarda soğumaya bırakın.

2. Sıra şekerparenin hamuruna geldi. Yumurtalardan birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın ve un haricindeki malzemeleri karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave edip güzelce yoğurun. Buzdolabında hamuru yarım saat dinlendirin.

3. Sonrasında hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin, şekerparelerin üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün. Çatalla üzerine şekil verebilirsiniz veya ceviz, fındık da kullanabilirsiniz.

4. 180 derece ısınmış fırında pişirin. Fırından çıkınca birkaç dakika dinlendirin ve şerbeti dökün. Şerbeti çektikten sonra eğer üzerinde bir şey yoksa Hindistan cevizi veya fıstıkla süsleyebilirsiniz. Çay yanına şekerpare tarifi hazır. Afiyet olsun..

ŞEF MEHMET YALÇINKAYA'DAN ŞEKERPARENİN PÜF NOKTALARI

Şekerpare hamurunun kıvamı ve hamuru nasıl yoğurduğunuz önemli. Şeker ayarı yeterli ve kıvamında değilse şekerpare güzel olmaz.

Şekerpare için fırın ısısı çok önemli. Öncesinde ısıtılması gerekir.

Şerbet dengesi çok önemli.

SOMER ŞEF'E GÖRE ŞEKERPARENİN EN ÖNEMLİ ÖZELLİKLERİ

Şekerparenin en önemli özelliği kıyır kıyır olması ve ağızda dağılmasıdır.

Şekerparenin şerbetinin erimesi önemli.