Abone Ol

MasterChef Patlıcan kebabı tarifi, yapılışı ve malzemeleri! En güzel patlıcan kebabı nasıl yapılır?

MasterChef Türkiye'de yarışmacılar bugün patlıcan kebabı tarifi için kıyasıya mücadele ettiler. Patlıcan kebabı hem sağlıklı hem de lezzetli yemekler arasında yer alıyor. Patlıcan kebabı nasıl yapılır? Masterchef Patlıcan kebabı tarifi, yapılışı ve malzemeleri...

MasterChef Patlıcan kebabı tarifi, yapılışı ve malzemeleri! En güzel patlıcan kebabı nasıl yapılır?

Masterchef yarışmasında yarışmacılardan patlıcan kebabı yapılması istendi. Ekranların sevilen yemek yarışmasında üçlü düellolarda yarışmacılardan restorana gidildiğinde yenecek kadar kaliteli patlıcan kebabı yapılması istendi. Patlıcan kebabının tarifi vatandaşlar tarafından hızlıca araştırılmaya başlandı. Patlıcan kebabının pratik ve lezzetli tarifini sizler için derledik.

Patlıcan ve kırmızı etin müthiş uyumu ile ortaya çıkan patlıcan kebabı tarifi, evde yapabileceğiniz ve tadına doyum olmayan enfes bir tarif. Peki, patlıcan kebabı nasıl yapılır? Kaç dakikada hazırlanır? Patlıcan kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Patlıcan Kebabı Yapımı için Gereken Malzemeler

3 kilo patlıcan

1 kilo kıyma

tuz

karabiber

pulbiber

kebap şişleri

Patlıcan Kebabı Yapılışı

Patlıcanlarımızı alalım ve yıkayalım. Sonra kıymamıza baharatımızı bırakalım ve iyice yoğuralım, yanımıza bir kaseye su bırakalım ve arada yardım alalım ki elimize yapışmasın.

Sonra patlıcanların baş ve uç kısımlarını keselim ve üçe bölelim.

Sonra şeklini bozmadan kebap şişine takalım ve aralarına köfte kıymalarımızı bırakalım ve üstüne yine patlıcan yine kıyma şeklinde hazırlayalım.

Sonra mangalımızı yakalım ve ateşimiz hazır olunca sırayla dizip pişirelim ve bir tepsiye çekelim.

Üstünü örtüp biraz terletelim ve sıcakken servis yapalım, terletmemizin amacı kabukları çok kolay soyulur.

İstenirse üzerine domates ve biber pişirilir bu yemek Antep yöresinin vazgeçilmezidir.

Mangalda Patlıcan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır? Patlıcanları soymadan yuvarlak yuvarlak dilimleyin. Tuzlu suya koydugunuz patlıcanları, acı suyu çıkması için bir süre bekletin. Kasabınızdan özel olarak çektirdiğiniz dana-kuzu karışımı kıyma ve kuyruk yağını tuz ve karabiber ile 5 dakika yoğurun.

Patlıcan kebabı mangalda nasil pişirilir?

Patlıcanlar yıkanır ve iki parmak kalınlığında kesilir, kebab şişine bir patlıcan bir köfte olarak dizilir, mangalda pişirilir ve bir tepsiye çekilip terlemeye bırakılır. Sonra servis tabağına alınır. Üzerine domates biber ve soğan da pişirilip eklenir. Afiyet olsun.