Abone Ol

Marmara'da kar yağışı başladı: İstanbul için kar uyarısı, 9 Aralık hava durumu

Son dakika İstanbul'da yağış ne zaman bitecek sorusu yanıt arıyor. Sabah başlayan gökgürültülü yağış ve fırtına şehirdeki sosyal hayatı olumsuz şekilde etkilerken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu tahmininde bulundu. İDO ve BUDO seferleri, olumsuz hava koşulları yüzünden iptal edildi. Denizlerimizde fırtına beklenirken, yağmur şehri esir altına alacak. Peki, 9 Aralık 2023 İstanbul'da yağmur ne zaman sona erecek? İstanbul'da yağış ne zaman bitecek? İşte, konu hakkında detaylar.

Marmara'da kar yağışı başladı: İstanbul için kar uyarısı, 9 Aralık hava durumu

Gece saatlerinde başlayan ve hala İstanbul'u etkisi altına alan yağmur, sosyal yaşamı olumsuz etkiliyor. Hafta sonu ailesi ve arkadaşlarıyla dışarıya çıkmak isteyen vatandaşlar, hava muhalefeti yüzünden evlerinden çıkmakta kararsız kalmış durumda. Peki, 9 Aralık 2023 İstanbul yağış ne zaman bitecek, yağmur ne zaman duracak? İşte, konu hakkında detaylar..

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI :

Yağışların; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneyi ve batısında kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI:

Rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeyli yönlerden Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40 - 60 km /saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

MARMARA'DA SEL VE SU BASKINI UYARISI

09.12.2023 Cumartesi günü Marmara'nın doğusunda beklenen sağanak yağışların Kocaeli ve Yalova çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Sakarya çevrelerinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İSTANBUL 11 – 16 ARALIK | HAFTALIK HAVA TAHMİNİ 
Bu hafta belirli aralıklarla yağış yağacakken, havanın mevsim sıcaklıklarının üzerine çıkması bekleniyor.

İSTANBUL'DA YAĞIŞ NE ZAMAN BİTECEK?
İstanbul'da yağış bu gece itibariyle sona ermesi bekleniyor.