Abone Ol

Marmara Denizi'ndeki Deniz Salyası ABD'de Gündem Oldu

Washington Post gazetesi, Marmara Denizi'nin yüzeyini kaplayarak endişeye neden olan müsilajı (deniz salyası" gündeme aldı. Balıkçıların uzun bir süredir sorun yaşamasına neden olan müsilaj "Kalın bir 'deniz salyası' örtüsü Türkiye'nin kıyısını kasıp kavuruyor" ifadeleriyle aktarıldı.

Marmara Denizi'ndeki Deniz Salyası ABD'de Gündem Oldu

Washington Post'ta yer alan "Kalın bir 'deniz salyası' örtüsü Türkiye'nin kıyısını kasıp kavuruyor" başlıklı haber, Marmara Denizi'nin yüzeyini kaplayan müsilaj sorununu ele aldı. Haberde "Türk balıkçılar aylardır Marmara Denizi'nde bir sorun yaşıyor: Balık bulamıyorlar" ifadeleri yer aldı.

Haberde, deniz salyası olarak bilinen müsilajın, balıkçıların ağını tıkadığı ve aynı zamanda sudan çıkacak balığı yemenin güvenli olup olmayacağına ilişkin endişeler doğurduğu belirtildi.

Bilim insanları, deniz salyasının yeni bir oluşum olmadığını ancak küresel ısınma kaynaklı yükselen deniz sıcaklıklarının durumu kötüleştirmiş olabileceğini söyledi. Haberde, bilim insanlarının deniz salyasının varlığını kirlilikle de bağdaştırdığı belirtildi.

Bölgede balıkçılık yaparak geçimini sağlayanların aylardır bu sorunu yaşadığı hatırlatılan haberde, müsilajın Marmara Denizi'nde 30 metreye kadar çöktüğü belirtildi.