Abone Ol

Mansur Yavaş'tan Flaş Ümit Özdağ Çıkışı: Rahatsız Oldum

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ümit Özdağ'ın aday olarak ismini söylemesinden rahatsız olduğunu ifade etti.

Mansur Yavaş'tan Flaş Ümit Özdağ Çıkışı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın "Cumhurbaşkanı adaylarının kendisi olduğuna" dair açıklamasını Halk TV yazarı İsmail Saymaz'a değerlendirdi.

İsmail Saymaz'ın Mansur Yavaş ile yaptığı röportajın ilgili kısmı şöyle: 

Prof. Ümit Özdağ'ın "Adayımız Mansur Yavaş'tır" sözleri sizi memnun etti mi?

Rahatsız etti.

Neden rahatsız etti?

Ben Millet İttifakı'nın belediye başkanıyım. Cumhurbaşkanı adayına altılı masa karar verecek. Bunu herkes biliyor. Hal böyleyken, böyle bir açıklamanın yeri yok, gereği de yok. Benimle görüşülmemiş. Bana sorulmamış. Benim fikrim alınmamış. Ben "Adayım" dememişim. "Aday değilim" diyorum üstelik. Buna rağmen Özdağ'ın kendi amacı doğrultusunda yaptığı bir hareket bu. Açıkçası rahatsız oldum.

Ankara'da Kürtlerin oyunu almadınız mı?

Ankara'da Kürtlerin yaşadığı bölgeler var Haymana ve Bala'da. Orada anket yapsınlar. Seçimden önceki ve şimdiki fikirlerini öğrenmek isterim. Belediye ve kamu hizmeti yaparken insanların rengi, cinsiyeti, inancı sizi ne ilgilendirir? Buna göre vergi almıyorsunuz ki. Sokakta aç gezen insanın partisi ne olabilir? Bana ne yani! Bir anne çocuğuna süt götüremiyorsa kimliği ve kişiliği kimi ilgilendirir, öyle değil mi? Ben öyle bakıyorum.

Mansur Yavaş, Odatv'yi kendisiyle ilgili geçmiş yıllara ait videosunu yayınladığı için eleştirdi.