Abone Ol

'Manşetten vur emri verildi!' Taraf'tan Habertürk'e şok tepki!

Taraf Gazetesi, Gazete Habertürk'te yayınlanan İran'lı eroin şebekesini ihbar eden ajan haberine tepki gösterdi. Ancak Taraf'ın unuttuğu bir nokta var...

'Manşetten vur emri verildi!' Taraf'tan Habertürk'e şok tepki!

İran'dan gelen eroini ihbar eden muhbir medya üzerinden deşifre edildi. Buna, ihbarcının eroinin bir kısmının tutanaklara geçmediği ve ödül parasına el konduğu iddiasının neden olduğu belirtiliyor

İki yıl önce İran üzerinden getirilip Avrupa'ya sevk edilirken yakalanan iki ton eroini ihbar eden ajan medya üzerinden adeta hedef gösterildi. Ünlü uyuşturucu kaçakçısı Urfi Çetinkaya'nın ortağı olduğu öne sürülen Cemal Nayır'a ait değişik partilerde getirilen eroini yakalattıran ihbarcıya hem ödül vermemek hem de yakalanan uyuşturucuyu tutanaklara eksik geçirtilip kaçırıldığını ihbar ettiği için İranlı muhbirin ismi medyaya verildi. Bu ismin verilmesinin anlamı ise çok açık. Halen Maltepe Cezaevi'nde tutuklu bulunan muhbirin hedef haline getirilmesi ve susturulmasının sağlanması.

İki yıl öncesine dayanan uyuşturucu kaçakçılığı olayı şöyle gelişti. Değişik partilerle İran'da üretilen eroinin Türkiye üzerinden Avrupa'ya geçirileceğini öğrenen jandarma ekipleri operasyona başladı. Uyuşturucunun sahibi ise bir çok yerde adamı olan ve rüşvetle her şeyi anında öğrenen ünlü uyuşturucu kaçakçısı Urfi Çetinkaya'nın ortağı Cemal Nayır'dı. Operasyon için düğmeye basan Jandarma ekiplerine ihbarı ve bilgiyi veren ise Cemal Nayır'ın en yakınında bulunan İranlı bir muhbirdi.

2007'de düğmeye basıldı

Operasyon büyük gizlilik içinde sürerken, 2007 eylül ayında düğmeye basıldı. Seydani'nin verdiği bilgiler doğrultusunda değişik yerlere operasyonlar yapan Jandarma ekipleri toplam iki ton eroini ele geçirdi. Bu operasyonda yakalanan Nayır'ın aklını kurcalayan bir soru vardı. Bunca adamı varken bu ihbarı kim yapmıştı? Soruşturma sırasında kendisini sorgulayan Jandarma subaylarına bu soruyu yönelten ve karşılığında iki milyon dolar teklif eden Nayır sorusuna cevap alamadı. Cemal Nayır'ın iki yıl önce sorduğu sorunun cevabı ise ilginç bir şekilde önceki gün çıkan Habertük gazetesinde yayınlandı.

Neden ismi verildi

Uyuşturucu kaçırmak suçundan Cemal Nayır ve adamlarıyla birlikte cezaevinde yatan İranlı muhbir yaptığı ihbar karşılığında verilen ödül parasını almak istedi. İhbar ettiği operasyonda tutuklanarak cezaevine giren muhbir, mahkemeye ihbar mektubu yazarak operasyonda yakalanan uyuşturucunun tümünün tutanaklara geçirilmediğini ve jandarmanın uyuşturucuya el koyduğunu söyledi.

Yanıtlanması gereken sorular

Şimdi cevaplanması gereken şu soruları soruyoruz:
» MİT'de uyuşturucu kaçakçılığı konusunda muhbirlik yaptığı belirtilen ve Jandarma'ya tonlarca uyuşturucu yakalanmasını sağlayan Seydani neden tutuklandı?
» Yakalandığı belirtilen iki ton uyuşturucunun devlet tarafından verilen ödül parasını Seydani aldı mı?
» Seydani bu parayı almadıysa kim aldı?
» Seydani ihbar mektubunu ne zaman yazdı ve bu konuda bir soruşturma başlatıldı mı?
» Ekipler ihbar parasını kendileri almak için Seydani'yi suçlu mu gösterdi?
» Seydani'yi şayet korumak amacıyla tutuklandıysa iki yıldır neden hapiste?
» İsmi medyaya verildikten sonra uyuşturucu tacirleri tarafından öldürüleceği bilinen bir gerçekken Seydani, Maltepe Cezaevi'nde koruma altına alındı mı?
» Bu haberin sızdırılmasındaki amaç hem operasyon yapan jandarmayı aklamak hem de Seydani'nin susturulmak istenmesi mi?

MEDYAFARESİ NOTU: Taraf Gazetesi, olaya duyarlı olduğunu belirtmek amacıyla tepki gösterdi. Haberde ihbarcının ismi ve fotoğrafı deşifre edildi dedi. Ancak kendisi ne yaptı? Eleştirdiği durumu sürmanşette kendisi yaptı. 

Öyleyse bu olaya da "Sürmanşetten vur emri" demek gerekmez mi? 

İşte Taraf'ın o haberi. Taraf'ın gösteremediği hassasiyeti Medyafaresi ihmal etmeyerek göz bantlarını duyarlılık gereği kullanmıştır...