Abone Ol

Makyaj vloggeri Arda Bektaş’tan LGBTİ’li misin diye soran takipçisine: Yok aşkım Mardinliyim

Türkiye'nin ilk erkek makyaj vlogger’ı Arda Bektaş, Twitter’da kendisine LGBTİ birey olup olmadığını sormaya çalışan takipçisine espirili bir cevap verdi. Bektaş, takipçisinin “lgbt’li misin??” sorusunu, “Yok aşkım mardinliyim” diye yanıtladı.

Arda Bektaş’tan LGBTİ’li misin sorusuna: Yok aşkım Mardinliyim

"Toplumsal cinsiyet rollerini yıkarken, bana yapılan saldırılara karşı renklerden yardım alıyorum”

Arda Bektaş, Türkiye’nin makyaj videoları yayınlayan ilk YouTuber’ı. Instagram’da 100 bine yakın, YouTube’da ise 200 binden fazla takipçisi bulunan

Bektaş, T24 yazarlarından Dilara Gürcü’yle 2017 yılında yaptığı söyleşide “Homofobik ve transfobik insanlar yüzünden sürekli olarak okuldan kaçtığını” söylemiş ve daha sonra bu şekilde devam edemeyeceğimi anlayarak tırnaklarını göstermeye başladığını anlatmıştı. Bektaş, Gürcü’nün “Makyaj senin için ne ifade ediyor” sorusuna da şu yanıtı vermişti:

“Aslına bakarsak makyaja birçok anlam yükleyebilirim, makyaj yapmaktan keyif alıyorum, yaparken mutlu oluyorum ve kendimi daha güçlü hissediyorum. Makyajın bizler için görünürlük anlamında çok fazla yararı olacağına inanıyorum. Toplumsal cinsiyet rollerini yıkarken, bana yapılan saldırılara karşı renklerden yardım alıyorum.”