Abone Ol

Mahmut Tanal 17 gün sonra ilk kez yatağında uyudu (ÖZEL HABER)

CHP'li Mahmut Tanal 17 gününü oy çuvalları üzerinde geçirdikten sonra ilk kez yatağında uyudu. Tanal, yaşanan süreci TürkiyeGündemi.com'dan Hülya Karabağlı'ya anlattı.

Mahmut Tanal 17 gün sonra ilk kez yatağında uyudu (ÖZEL HABER)

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 17 gün sonra mazbatasına kavuşunca bu süreçte oy torbalarının üstünde nöbet tutan CHP’li Mahmut Tanal, dün gece ilk kez evine giderek yatağında uyudu. Tanal, Ümraniye, Maltepe, Pendik, Üsküdar gibi bir çok yerde 17 gün boyunca geceli gündüzlü oy nöbeti tuttu.

Mahmut Tanal 17 gün sonra ilk kez yatağında uyudu (ÖZEL HABER) - Resim: 1

Hülya Karabağlı 

Turkiyegundemi.com

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı mazbatasına kavuşmasıyla 17 günlük oy torbaları nöbetine veda etti.

Dün gece ilk kez kendi yatağında uyuyan Tanal, farklı mekanlarda iki ayrı ‘yatak ‘ konusunda, “17 gün sonra dün akşam ilk kez evde uyudum. Açık spor salonunda yatmak Saray’da ki uykudan daha tatlı ve dinlendiriciydi” dedi. AKP’nin normal itirazların tümünü toplayıp olağanüstü itiraz haline getirdiklerini ifade eden Tanal, “ YSK’den farklı bir karar bekliyor musunuz” sorusuna, “Hukuk kırıntısı varsa hiçbir şey beklemiyorum” diye yanıt verdi.

Tanal, 17 günlük oy torbaları nöbetinden sonra eve dönüşünü ‘Türkiye Gündemi’ ile paylaştı:

“Açık Spor Salonu’nda yatmak Saray’daki uykudan daha tatlı ve dinlendirici”

17 gün sonra dün akşam ilk kez evde uyudum. Açık spor salonunda yatmak Saray’da ki uykudan daha tatlı ve dinlendiriciydi. Niye bir gönül huzuru ve rahatlığı vardı, bir görevin verdiği sorumluluk vardı. Huzurlu ve mutluydum o torbaları korumak ve kollamakla ilgili. Ben yatak yüzü görmedim gün içerisinde eve gelip üstümü değiştirip traş olup çıktım. O duygular apayrı duygular, kazanmak umudu. Kimsenin hakkının yemeyeceksin, kimseye hakkını yedirtmeyeceksin mücadelesinin verdiği duyguydu bu. Vicdanen orada o görevi yapmakla çak daha doğru bir iş yaptığını düşünüyorum.

“ Hukuk kırıntısı varsa hiçbir şey beklemiyorum”

(Bundan sonrası için YSK’dan farklı bir şey bekliyor musunuz sorusuna). Hukuk kırıntısı varsa hiçbir şey beklemiyorum. Ben 30 yıllık hukukçuyum, bu olağanüstü itiraz yolu normal itirazların hepsini toparlayıp olağanüstü itiraz haline getirmişler. Yani olağanüstü itirazın amacı şu yeni bir delilin ortalya çıkması lazım. Burada herhangi bir delil yok.

http://www.turkiyegundemi.com/