Abone Ol

Savcılık Atilla Taş'a tutuklama istedi, mahkeme ne karar verdi?

FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün medya yapılanmasına ilişkin aralarında şarkıcı Atilla Taş’ın da bulunduğu davada karar aşamasına geldi.

Savcılık Atilla Taş'a tutuklama istedi, mahkeme ne karar verdi?

FETÖ'nün medya yapılanmasına yönelik aralarında gazeteci Murat Aksoy ve müzisyen Atilla Taş'ın da bulunduğu 2'si firari, 6'sı tutuksuz 21'i tutuklu sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

SAVCI CEZALANDIRILMALARINI TALEP ETTİ

Savcı, şarkıcı Atilla Taş’ın da arasında bulunduğu 24 kişinin “FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

“FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklu olmayan sanıklar Atilla Taş, Ali Akkuş, Bünyamin Köseli, Cihan Acar’ın verilecek ceza miktarı göz önüne alınarak tutuklanmasını talep etti.

Gökçe Fırat Çulhaoğlu’nun arasında bulunduğu üç kişinin de “FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün hiyerarşik yapısına dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

“Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek” suçlarından beraatini talep ettiği Çulhaoğlu’nun ise tahliyesini istedi.

İKİ SUÇTAN BERAAT, 'ÖRGÜT ÜYELİĞİ'NDEN TUTUKLAMA TALEBİ

“Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek”, “Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek” suçlarından şarkıcı Atilla Taş’ın da arasında bulunduğu 13 kişi hakkında suçun unsurları oluşmadığı gerekçesi ile beraat kararı verilmesini, bu suçtan tutuklu sanıkların tahliye edilerek “Örgüt üyeliği” suçundan tutuklanmasını istedi.

Firari sanıklar Bülent Ceyhan ve Said Sefa’nın dosyasının ayrılmasını isteyen mahkeme, sanıklardan Halil İbrahim Balta tahliyesine karar verdi. Mahkeme heyeti sanıkların son savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

TUTUKLAMA TALEBİ REDDEDİLDİ

Mahkeme heyeti, Cumhuriyet savcısının, aralarında Atilla Taş'ın da bulunduğu 4 sanığın tutuklanması talebini reddetti.