Abone Ol

Mafya liderinin adını parka verdiler, kurdeleyi başkan kesti

Ankara’nın Haymana ilçesinde pazartesi günü ilginç bir program gerçekleştirildi. “Kürt Ahmet” lakabıyla tanınan Ahmet Turgut adına memleketi Haymana’da meydan ve park açıldı.

Mafya liderinin adını parka verdiler, kurdeleyi başkan kesti

“Kürt Ahmet” adıyla bilinen Ankara’da yeraltı dünyasının önde gelen isimlerinden olan Ahmet Turgut’un adı, memleketi Haymana’da halk meydanına verildi.

Aynı zamanda Ahmet Turgut’un oğlu olan AKP’li Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, meydana babasının adını verilmesi çerçevesinde özel kutlama programı gerçekleşti.

Açılıştan bir gün önce Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut tarafından cep telefonlarına SMS’le davet gönderildi.

Pazartesi günü, “Ahmet Turgut Meydanı ve Parkı Açılışı” gerçekleştirildi. Aynı program çerçevesinde okulların eğitim yılına başlaması kapsamında, “İlköğretim Haftası Kutlaması”nın yanı sıra çocuk şenliği ve konser yapıldı.

Meydan ve parkın açıldığı Sındıran Mahallesi, aynı zamanda Turgut ailesinin memleketi. Park ve meydan açılışını gerçekleştiren Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, Kürt Ahmet lakaplı Ahmet Turgut’un en büyük oğlu.

Haymana Belediyesi, açılış programını X’deki sosyal medya paylaşımıyla da kamuoyuna duyurdu.

Parkın ve meydanın açılışında Ahmet Turgut ile oğlu ve Belediye Başkanı Özdemir Turgut’un resminin bulunduğu büyük boy pankart asılması dikkati çekti.

Özdemir Turgut kim?

Kürt Ahmet olarak bilinen Ahmet Turgut’un en büyük oğlu Özdemir Turgut, 1999 yılında Anavatan Partisi’nden Ankara 1. Bölge Milletvekili adayı oldu.

2004 yılı ve 2009 yılında yerel seçimlerinde AKP’den İl Genel Meclis Üyesi seçilen Turgut, 2014 yılında yerel seçimlerde bağımsız aday olarak Haymana Belediye Başkanlığı’na seçildi. Turgut, 2019 yılında yerel seçimlerde AKP’den aday oldu ve bir kez daha Haymana Belediye Başkanı seçildi.