Şarkıda yer alan bazı ifadelerin “müstehcen” olduğu ve özellikle çocuklar açısından sakıncalı olabileceği iddiasıyla CİMER’e çok sayıda şikayette bulunulmuştu.
Bu başvuruların ardından başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, ünlü sanatçının yargılanması talep edilmişti. İlk duruşmada hakim karşısına çıkan Matiz ise yöneltilen suçlamaları kabul etmeyerek, söz konusu ifadelerin sanatsal bir anlatım ve metafor içerdiğini savunmuştu.
Öte yandan şarkının yayımlandığı dönemde sık sık gündeme gelen bir soru da yeniden hatırlandı: “Bu şarkı bir erkeğe mi yazıldı?” Mabel Matiz bu soruya daha önce verdiği yanıtta, eserlerinin belirli bir kişiye indirgenemeyeceğini vurgulamış ve duyguların cinsiyet üstü bir yerden beslendiğini ifade etmişti. Sanatçının bu yaklaşımı, eserlerini yorumlama biçimine dair de önemli bir ipucu olarak görülmüştü.
İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın son duruşmasına taraf avukatları katıldı.
Sabah'tan Deniz Yusufoğlu'nun haberine göre duruşma savcısı tarafından hazırlanan esas hakkındaki mütalaada, şarkı sözlerinde bedensel ve ruhsal metaforların ötesine geçen, cinsel birleşmeye yönelik betimlemeler bulunduğu öne sürüldü.
Savcı, bu ifadelerin genel ahlak kurallarına aykırı olduğunu ve şarkının herkesin erişimine açık platformlarda yayınlanmasının özellikle çocuklar açısından risk oluşturduğunu belirterek, Mabel Matiz hakkında 3 yıla kadar hapis cezası talep etti.
Sanatçının avukatı ise mütalaaya karşı savunma hazırlamak için ek süre istedi. Bu talebi kabul eden mahkeme, duruşmayı 8 Mayıs’a erteledi.