Abone Ol

LYS tercih kılavuzu yayınlandı! Tercihler ne zaman?

LYS tercih kılavuzu ÖSYM tarafından üniversite öğrenci adaylarının erişimine açıldı.

LYS tercih kılavuzu yayınlandı! Tercihler ne zaman?

LYS sınavına giren öğrencilerin merakla beklediği LYS tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayımlandı.

ÖSYM, önbilgi amaçlı 2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nu internet sitesi üzerinden paylaştı. Buna göre tercihler 18-26 Temmuz arasında yapılacak. Adaylar kılavuzda yer alan Tablo 3’teki önlisans ve Tablo 4’teki lisans programları bilgilerine göre tercih işlemlerini yapacak. Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçları ise 11 Temmuz’da açıklanacak

ÖSYM, LYS tercih kılavuzunu şu şekilde duyurdu;

"2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, 22 Haziran-4 Temmuz 2017 tarihleri arasında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir."

TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

KİMLER TERCİH YAPABİLECEK?

2017-YGS'ye giren adaylardan en az bir puan türünde 150 veya daha fazla YGS puanı alan adaylar, yerleştirmede kullanılacak Y-YGS ve varsa Y-LYS puanlarını da göz önünde tutarak  kılavuzdaki açıklamalara göre tercih bildirimini internetten bireysel olarak kendileri yapacak.

TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?


Tercih süresi hakkında tarih detayını paylaşan ÖSYM, bu işlemin 18-26 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilebileceğini duyurdu.

TABLO 3 ÖNLİSANS TABLO 4 LİSANS İÇİN

Kılavuzda Tablo 3’te yer alan önlisans programlarını, 2017-YGS’de ilgili puan türünde 150 ve üzeri puan alanlar; Tablo 4’teki lisans programlarını ise 2017-YGS/LYS’lerde ilgili puan türünde 180 ve daha fazla puan alan adaylar tercihleri arasında gösterebilecek. Her adayın, girmek istediği programları Tablo 3 veya Tablo 4’ten bularak tercih sırasına koyması gerekiyor. Tercih sırası önemli. Tercih yanlışlıklarından doğacak sonuçların bütün sorumluluğu adaya ait olacak. Tercih alanlarının tamamının doldurulması zorunlu değil. Örneğin, bir aday tercih bildiriminde yalnızca dört programı göstermek istiyorsa ve bunlardan herhangi birine giremediği takdirde başka bir yerde okumak istemiyorsa, sadece bu dörtprogramı yazabilecek. 2017-ÖSYS sonuç bilgilerinde her adayın hesaplanan yerleştirme puanlarına ilişkin başarı sıraları yer alacak.