Abone Ol

LYS 2016 sınav sonuçları açıklandı mı?

LYS 2016 sınav sonuçlarının bugün ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan sonuc.osym.gov.tr adresinden adayların erişimine açılması bekleniyor.

LYS 2016 sınav sonuçları açıklandı mı?

1 Milyon 73 bin öğrencinin üniversiteli olmak için büyük çaba gösterdiği LYS sınav sonuçları için ÖSYM'den son dakika açıklaması yapıldı. Buna göre LYS sınav sonuçları 18 Temmuz Pazartesi günü ÖSYM'nin resmi internet sitesi sonuc.osym.gov.tr adresinden adayların erişimine açılacak. lYS sınavları ikinci oturumu ise 25-26 Haziran tarihleri arasında. LYS tercih dönemi 26 Temmuz-2 Ağustos arasında gerçekleşecek. LYS sınav sonuçları ÖSYM'nın resmi internet sitesisonuc.osym.gov.tr adresinden açıklanır açıklanmaz aşağıdaki linkte olacak.

LYS 2016 SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

LYS sonuçları açıklandığında öğrenciler üniversite eğitimi için tercih yapmak zorundadılar. Tercih dönemi LYS sonuçlarının açıklanmasından sonra kısa bir süre içerisinde başlamaktadır. LYS sonuçlarına ilişkin ayrıntılı bilgiler haberimizde mevcuttur.

Her yıl düzenli olarak ülke genelinde yapılan üniversite sınavları bazı alanlarda platform değişiklikleri yaparak öğrencilerden daha iyi sonuç almayı hedeflenmiştir. Gereken tüm araştırmaların yapılması sonucunda yaklaşık olarak son altı yılda aynı sınav sistemi ülkemizde yapılmaktadır. Yapılan bu üniversite seçme sınavının ardından vatandaşlar kendi ilgi ve yeteneklerine göre mesleki eğitimlerini alabilmek için gerekli olan şehre ve üniversiteye giderler. Her ne zaman olursa olsun vatandaşlar gerçekleştirmek zorunda oldukları işlem kolaylıkları için genel olarak sahip olmaları gereken nitelikler için bu lisans eğitimi şarttır. Lise eğitiminin son sınıfında bu sınava katılım hakkına sahip olurlar. Ayrıca bu sınava her on sekiz yaşını dolduran bireyler bu sınavdan kolayca hizmet alabilirler. Mart ve haziran aylarında iki oturum şeklinde yapılan bu sınava Yükseköğretime Geçiş Sınavında başarılı olan (barajı geçen öğrenciler) kolay bir şekilde diğer ikinci sınav olan Lisans Yerleştirme Sınavına katılım da bulunabilirler. Kısaca LYS adı verilen bu sınava her yıl ortalama üç milyon öğrenci katılımda bulunur.