Abone Ol

Lütfü Hoca'dan sevişme dersleri! Böyle protesto görülmedi!

Artuklu Üniversitesi öğrencileri, "Üniversite ilimize ahlaksızlık getirdi" diyen Yeşilay Başkanı Lütfü Günlüoğlu'nu protesto etti.

Lütfü Hoca'dan sevişme dersleri! Böyle protesto görülmedi!

Yaptıkları fiili zinaya doğru gidiyor.. YEŞİLAY BAŞKANI NE DEMİŞTİ?

Mardin’de üniversite öğrencilerine yönelik yaptığı açıklamalarla tepki çeken Yeşilay Cemiyeti Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu’na sert tepki gösteren üniversite öğrencileri, sabah saatlerinde Adliye’ye giderek Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Öğrenciler, kendilerini hedef göstermekle suçladıkları Günlüoğlu hakkında şikayetçi oldu.

Ardından Karayolu Parkı’nda toplanan, akademisyenlerin de destek verdiği yaklaşık 200 öğrenci, ellerinde ’Medeniyet şehrinde bir medeniyetsiz’, ’Öğrenciler burada Lütfü nerede’, ’Ulu ortada seni bekliyoruz’, ’Mardin öğrencine sahip çık’, ’Parklara dikkat Lütfü çıkabilir’, ’Laf atıp durma, üzerimize fazla gelme, tahammülümüzü zorlama’, ’Fikirlerini kendine sakla, üzmekten vazgeç’, ’Lütfü çoşturma sabrımızı taşırma’ yazılı dövizlerle Hükümet Konağı önüne kadar yürüdü.

Artuklu Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Yunus Topçu, arkadaşları adına yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Amacımız biz öğrencilerin ve medeniyetler şehri Mardin’in kamuoyunda kötü lanse edilmesinin önüne geçmektir. Yoksul bir ailenin kızı olan 14 yaşındaki N.Ç. 20 liraya 200 kişiye pazarlandığında, Günlüoğlu sen neredeydin? Şimdiden önlem alınmaz ise herkes bu vebalin altında kalabilir. Biz yetkilileri göreve davet ediyoruz. Bu konuda gereken tedbirleri almaları ve çok daha vahim bir durum ortaya çıkmadan sayın Günlüoğlu’nu görevden alınmasını istiyoruz. Günlüoğlu’nun sözlerini biz utanarak dinledik. Lütfü Bey, bu sözleri söylerken hiç utanmadın mı? MAÜ öğrencileri olarak üniversiteye gelen öğrencilerin yüzde 95’i bu bölgenin çocukları. Bu bölgenin bize öğrettiği gelenek görenekleri ve örf ile adeti çok iyi biliyoruz. Kimseden ahlak ve davranış dersleri alamaya ihtiyacımız yok bizim. Öğrenciler olarak dün nasıl davranıyorsak bugünde yarında öyle devam edeceğiz. Günlüoğlu’nun ahlakımızı ölçmeye hakkı yoktur. Biz şu anda bütün Türkiye’de üniversitede okuyan bütün arkadaşlarımızı temsilen buradayız. Bugün burada bize söylenen şey yarın başka bir şehirde başka öğrenci arkadaşlarımıza söylenecektir. Türkiye ulusal öğrenci konseyi başkanlığı da bizleri yalnız bırakmadı. Son söz olarak Günlüoğlu Mardin halkına ve öğrencilere bir özür borcu vardır."

Türkiye Öğrenci Konseyi Başdanışmanı, Doğu ve Güneydoğu Üniversiteler Sorumlusu Nurullah Geylani ise öğrencilere destek amaçlı geldiklerini söyledi. Geylani, "Talihsiz bir açıklama yapılmıştır. Öğrencilerimiz ve ailelerine bir hakaret yapılmıştır. Bunu kabul etmiyoruz. Öğrenci kardeşlerimizin yanında olduğunu göstermek için buradayız. Desteklerimiz sonuna kadar devam edecek" dedi.

Öğrenciler, konuşmaların ardından olaysız dağıldı.

DHA