Abone Ol

"Lüks yalılarda türbanlılara oryantal yaptım!!!" Dansöz Asena'dan ilginç itiraf!!!

Bugüne kadar danstan 5 milyon dolar kazandım. Türbanlılar da beni davet ediyor. Kadın-erkek hep birlikte beni izleyip alkışlıyorlar

"Lüks yalılarda türbanlılara oryantal yaptım!!!" Dansöz Asena'dan ilginç...
5 MİLYON DOLAR KAZANDIM!

Göbek dansı deyince akla gelen ilk isim Asena.. Kendine özgü stili ile kadın-erkek izleyen herkesi etkilemesini biliyor. Son zamanlarda biraz sahnelerden uzak. Nedeni İbo muydu? Yoksa yoruldu mu? Ya da "mahalle baskısı" onu da mı etkilemişti? Asena uzun bir aradan sonra ilk kez bu kadar cesur konuştu:

* Yıllardır bu işi yapıyorsun. Geleceğini güvence altına aldın mı?

Çok şükür evim, arabam, iş yerim var. Türkiye'de dans okulları arasında düzenli bir şekilde en çok vergi veren benim.

*12 yılda ne kadar kazandın?

94'den 2000 yılına kadar yani 6 yılda 4 milyon dolar kazanmışımdır. 2000 yılından 2005 yılına kadar bir dönem çalışamadım. Baktığım aileler var. O dönem birikimimden yedik. Yani o 4'den 2 milyon dolar kayıp oldu. Birikimlerim teker teker gitti. 2006'den 2008'e kadar da 1 milyon dolar kazanmışımdır. 7 yılda toplam 5 milyon dolar kazandım. Arada o 5 yıllık kayıp dönemi olmasa 8-10 milyon dolarım olacaktı.

*Oynamaktan en zevk aldığın müşteriler kimlerdir?

Harbiye Orduevi'nde çalışmaktan çok zevk alıyorum. Ordu evi düğünleri gerçekten çok güzel oluyor. Ben çıktığımda her yerde çatal bıçak sesleri kesilir. Ancak oradaki insanların sanatçıya davranışları, sıcaklıkları çok farklı.

* Hiç kişiye özel danslar ettin mi?

Sahnede beni tek başına izleyen çok oldu. Sadece tek kişi değil bir keresinde bir karı-koca mekanı kapatıp beni izledi. Beni bir kişi izleyecekse mekandakiler "Asena Hanım sizi bir kişi izleyecek, sizi özel olarak izlemek istiyor" derler. Bu benim için sorun yaratmaz. Çünkü işimi yapıyorum. İster 1 kişi olsun ister 150 kişi. Paramı hakkımla kazanıyorsam oynarım.

*Hiç ahlaksız bir teklif geldi mi?

Tam aksine namuslu bir teklif aldım. Bir keresinde bir adam sürekli mekanı kapatıp beni tek başına izliyordu. Sonunda dedim ki bu işte bir iş var. Bu normal bir şey değil dedim. Dansların devamında beni izleyen kişi bana elinde yüzük evlenme teklifiyle geldi. Bocaladım az daha evleniyordum. O kişiyle ilişkim 2 yıl sürdü. Bu kişi iş dünyasında önemli birisi. Şu anda yurt dışında yaşıyor evlendi.

* Kişiye özel danslarda fiyatın değişiyor mu?

Tabi. Yurt dışındaysa mesela burada 5 ise orada 10-15 alıyordum.

*Seni her kesim izliyor

Türbanlıların düğünlerine de gittim. Onların ricasını yerine getirerek kıyafetim gayet düzgün, gayet şık. Bu düğünler Çırağan Sarayı'nda da oluyor özel bir yalıda da. Kadın-erkek hepsi bir arada oturuyor. Her zamanki elbisemle gidiyorum. Ama bacak yırtmacını biraz kapatıyorum. Göğüs dekoltemi kapatıyorum. Bana altın nazarlık takıyorlar, kadın-erkek hep bir arada beni alkışlıyorlar. Birlikte fotoğraf çektiriyorlar.

* Bugüne kadar bir kalemde üzerine takılan en büyük para nedir?

2 bin doları bir anda üzerime yapıştıran oldu. O zamanlar çok büyük paralar kazanıyordum gerçekten. Özellikle kadınlar çok para yapıştırmak için birbirleriyle yarışıyorlardı. Bir kere de kadının biri "kızım bu elimdeki çeke hangi rakamı yazayım" dedi. Cevap veremem buna dedim. Bunun üzerine şeker kutusu gibi bir şeyin içine çeki kıvırıp koydu. Program bittikten sonra baktım çekin üzerinde 50 bin dolar yazıyordu. Kadının yanına gidip bir sıfırı fazla yazmışsınız dedim; hata olmadığını söyleyince çok şaşırdım.

*Dansöz Didem'i nasıl buluyorsun?

Bunu ben bilemem ikimizin de tarzı çok başka. Didem Hint danslarına çok yatkın. Bence en güzel Hint dansı yapan bayan. Bir de romanı çok güzel oynuyor. Ben romandan anlamam. Benim dansım daha sert daha keskin. Benim her figürüm bir şey anlatır. Ben de her "tak" bir şey anlatır. Ben Arap usulü değil kendi tarzımla oynuyorum. Bana Hint dansı yapsa desinler yapamam hiç te sevmem ayrıca. Hip hop desinler yaparım. Herkes doğduğu yörenin oyununu çok güzel yapar. Mesela ben Karadeniz'i çok iyi yaparım. Didem'de roman olduğu için roman havasını güzel oynuyor. O oynamayacak da ben mi oynayacağım.

*Serhat Fafal ile niye ayrıldınız?

Bugüne kadar benimle birlikte olup da evlenme teklif etmeyen erkek yok. Hayatıma 5 kişi girdiyse o 5 kişi de bana evlenme teklifi etti. Serhat çocuklara, aileye çok aşık bir adam. Ben ise sürekli işle ilgili bir proje içindeyim. Bu konuyla ilgili Serhat'ı daha fazla oyalamak istemediğim için ayrıldık. Çünkü ben kendi geleceğimi güvence altına almadan çocuk doğurmayı düşünmüyorum