Abone Ol

LOWE İstanbul’un yeni CEO’su Ela Gökkan Savcı!

LOWE and Partners global CEO'su Michael Wall, Lowe İstanbul'un CEO’luk görevi için kararını verdi!

LOWE İstanbul’un yeni CEO’su Ela Gökkan Savcı!

30 yıl boyunca ajansı yöneten önceki CEO Nesteren Davutoğlu, yakın zamanda ajanstan ayrılma kararı almıştı.

LOWE İstanbul’un yeni CEO’su Ela Gökkan Savcı, bundan önce aralarında Özsüt, Turkmall, VDF (Volkswagen Doğuş Finans) ve Şenyıldız Sigorta'nın da bulunduğu müşterileriyle kendi ajansı Panna'yı kurmuştu.

Ela Gökkan Savcı, reklamcılık kariyerinde DDB ve Y&R'da üst düzey yönetici pozisyonlarında bulundu.

DDB döneminde Audi, Lamborghini ve Bentley, Özsüt, CNN Türk, Multi-Turkmall, Doluca gibi birçok markanın direktörlüğünü yaptı; Pegasus Havayolları, TEB BNP Paribas ve Volkswagen’in sorumluluğunu üstlendi.

Y&R/Reklamevi yıllarında Ülker Biskrem, Çamlıca Gazoz, Arçelik'in “Çelik” kampanyası ve ColaTurka'nın lansmanını yöneten Gökkan, ayrıca uzun yıllar Colgate Palmolive ve Danone gibi uluslararası firmaların reklam kampanyalarını yönetti.

Müşteri portföyünde Unilever, Nestle, Johnson and Johnson markalarının yanısıra, Hasbro, Tchibo, Adel ve Saturn’un de ajansı olan LOWE İstanbul, Ela Gökkan Savcı’nın yönetime geçmesiyle birlikte,  Panna Reklamcılık’ı da bünyesine katmış oluyor.

LOWE and Partners global CEO’su Michael Wall, Gökkan’ı görevlendirmesi üzerine şunları söyledi:

“Ela'yı seçmemizin pek çok nedeni var: Bunların en başında cesareti, enerjisi, uluslararası duruşu ve LOWE İstanbul'la ilgili yenilikçi fikirleri geliyor… Türkiye bizim için önemli bir ülke ve Ela'nın bizi ileriye götürecek doğru kişi olduğuna inanıyorum. LOWE  Istanbul, markalarına duyduğu bağlılıkla, müşterilerinin güvenilir iletişim ortağı olmayı istikrarla sürdürecek.”

Nesteren Davutoğlu’nun ayrılmasıyla ilgili sözlerine devam eden Wall; “Nesteren'e büyük bir gönül borcumuz var. LOWE İstanbul'u 30 yıldan uzun bir süre yönetti ve çok başarılı bir ajans yarattı. Hayatının yeni döneminde ona mutluluklar diliyoruz." dedi.

Eski CEO Davutoğlu, yaklaşık 1 ay sürecek geçiş döneminde Ela Gökkan Savcı'ya eşlik edecek. 14 Mayıs itibariyle Gökkan, LOWE İstanbul'a katılmış oldu.

Davutoğlu ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Markalarımız, müşterilerimiz ve ekibimle gerçekleştirdiğim uzun yolculuğun her gününden keyif aldım… Şimdi değişim zamanı! Ben yeni ufuklara yelken açarken, LOWE İstanbul’un, lider değişimiyle parlak bir geleceğe yol alacağına inanıyorum.”

Gökkan yeni göreviyle ilgili olarak yaptığı açıklamasında;

"LOWE İstanbul'un Türkiye'de çok sağlam temelleri var. Panna olarak bunun bir parçası olmaktan çok mutluyuz. Reklam sektörü hızla değişiyor. Bu değişimde önlerde yer almak çok önemli. LOWE'daki değişime öncülük etmek ve ajansı geleceğe taşımak için sabırsızlanıyorum." dedi.