Abone Ol

Lösemili çocuklardan Sağlık Bakanına kendi hastanesi önünde ruhsat tepkisi

Lösemili çocukların aileleri LÖSANTE Hastanesine 7 yıldır verilmeyen tam ruhsata karşın çocuklarının sesi olmak için Türkiye'nin dört bir yanından Ankara’da bir araya geldi.

Lösemili çocuklardan Sağlık Bakanına kendi hastanesi önünde ruhsat tepkisi

LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı’na kayıtlı, çocuğu lösemiyle mücadele eden anneler, iyileşmiş gençler, LÖSEV’in Fedakar babaları, bir araya geldi. ‘7 yıldır görmezden gelindik ama şimdi birlikte daha güçlü bir şekilde sesimizi duyurmak için bir araya geldik. Halkın tuğla bağışları ile yapılan Avrupa’nın ilk, ülkemizin en donanımlı LÖSEV - LÖSANTE hastanemize, yapılan denetimlerden olağanüstü yüksek kalite puanı almasına rağmen 7 yıldır tam ruhsat verilmiyor. 200 yatak boș duruyor. Milli servet çürümeye terkediliyor. Neden daha çok çocuğumuzun iyileşmesi engel olunuyor’ dedi.

Çocuğu lösemi tedavisi gören Gurbet Karayel “Bugün burada daha çok çocuk iyileşsin istiyoruz. Bu nedenle buradayız. Bizim yüreğimiz yanıyor, çocuklarımız ölüyor. Bu çocuk senin de çocuğun olabilirdi. LÖSANTE Hastenesi hepimizindir. Hastanemize tam ruhsatımızı istiyoruz.” Diyerek Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya seslendi.