Abone Ol

Londra Moda Haftasında çılgın tasarımlar!

VİDEO / FOTO GALERİ - Londra Moda Haftası bütün ihtişamıyla sahnedeydi. Birçok tasarımcının ürünlerinin sunulduğu moda haftasında ilginç tasarımlar görücüye çıktı.

Londra Moda Haftasında çılgın tasarımlar!

Moda haftasına damgasını vurdu

6 gün boyunca devam edecek olan Londra Moda Haftası'nda 16 firma 2013 İlkbahar/Yaz koleksiyonlarını sergiledi.

Kuşkusuz bunlardan en dikkat çekici olanı Pam Hogg'un tasarımları... Punk akımından etkilenmiş tasarımlarıyla Lady Gaga, Kate Moss ve Jessie J gibi ünlülerin favorisi olan tasarınmcının son kreasyonlarını sunanlar arasında manken Alice Dellal da vardı. Dellal'ın kalçayı tamamen dışarıda bırakan kıyafeti davetlilerin büyük ilgisini çekti.

İskoç modacı Christopher Kane Londra Moda Haftası'nda şeker renkli tasarımlarıyla harikalar yarattı. Yeni sezon kadınına romantik bir hava katan Kane, fiyonk, dantel ve uçuşan etekleriyle oldukça feminen bir yaza merhaba demeye hazırlanıyor.

2013 İlkbahar / Yaz sezonunda çocuksu bir tarz yalkalayan tasarımcı Henry Holland ise markası House of Holland ile bu sene gençlerin vazgeçilmezi olacak. Her sezon kreasyonlarını farklı bir kadın figürü etrafında şekillendiren ve gardırobunu ona göre tasarlayan Holland, ilk defa agresif bir genç kız koleksiyonunu sergiledi.aftasının hemen devamında başlayan Londra Moda Haftası 2013 İlkbahar-Yaz sezonu ilgi gördü.

Willow

2013 İlkbahar-Yaz sezonunun başladığı ilk günlerde iki sezon favori olan ve hiç vazgeçemeyeceğimiz "beyaz" Willow podyumunda da karşımıza çıkıyor. Neon renkli kombinleriyle turuncu ve nar çiçeğini podyuma taşıyan marka gelecek sezonlarda ne kadar iddaalı olur bilinmez ama 2013 Yaz koleksiyonuyla şimdiden trendlerin hakimi olacak gibi gözüküyor. 2004 Londra Moda Haftası'nda karşımıza çıkan Sidney kökenli tasarımcı Kit Willow'un geçmişe dönük izler taşıyan koleksiyonu her ne kadar eleştirilere maruz kalsa da, yaz döneminde dökümlü trikolar, deri pantolonlar, tül etekler ve pileli elbiseler tercih etmek isteyenlerin favori olacak. Willow'un koleksiyon sunumunda dikkati çeken "telli sütyenler" klasik iç çamaşırlarına nitekim meydan okuyan bir tasarımla karşımıza çıkıyor. Kıyafetlerin tamamlayacısı olarak kullanılan telli sütyenler elbette, cesur kadınların ilgi alanına girecekmiş gibi gözüküyor. Yeteneğinden ziyade cesaretini sadece bu detayla ortaya koyan Willow, yaz sezonunda klasik çizgisiyle tercih edilecekler listesindeki yerini alıyor.

LONDRA MODA HAFTASI KAPANIŞ VİDEO...

Moschino Cheap and Chic

Moda dünyasının hatırı sayılır markalarından Moschino Londra Moda Haftası kapsamında "ulaşılabilir" fiyatlarıyla genç hanımlara hitap eden, rengarenk bir koleksiyonla yaza merhaba diyor. Podyumlarının her daim renkli olmasına alıştığımız Moschino, rahat ve renkli yaz mevsimlerinin kurtarıcısı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Çiçek desenlerininm gelecek sezon etek, gömlek ve elbiselerimi yeniden süsleyeceğinin müjdesini verirken, henüz bitiremediğimiz yaz günlerinde kullandıklarımızı elden çıkarmamamız konusunda bizi uyarıyor. Vintage dokusu dikkatleri üzerine çeken markanın büyükannelerimizin dolabından çıkma gömlek ve etekleri favorimiz oluyor. Büyükannemizin dolabını biraz daha aşındırmanın zamanı 2013 yaz sezonuna yaklaşırken yapılacaklar listesine ekleniyor. İki sezondur karşımıza çıkan sezondan sezona renk geçişleri kış favori olacak "mor" ve "mavi"nin her tonunu yaz aylarında da göreceğimizi müjdeliyor. Moschino podyumunu izleyenler ve yaz sezonuna kıştan yatırım yapmak isteyenler için en önemli tüyomuz; mor ya da mavinin hangi tonu olursa olsun, "çiçek desenli gömlek, elbise ya da eteklerden mutlaka gardırobunuza ekleyin".

Issa

Tüm desenler, uçuşan elbiseler, neon renkli tulumlar benim olsun diyenlerden misiniz? Issa koleksiyonu 2013 İlkbahar-Yaz koleksiyonunda tam da sizin istediklerinizi podyuma taşıyor. Londra Moda Haftası'nın en renkli podyumları arasında ilk sıraya yerleşebileceğine inandığımız Issa, renk skalasında cesaretin tüm olgularını yansıtıyor, modellerin her podyuma çıkışında bir başka renkle hayal dünyamızı renklendiren Daniella Issa Helayel Alice Harikalar Diyarı'nda filminden etkilenmiş olabilir mi sorusunu aklımıza getiriyor. Renkleri tasarımlarında kullanmak konusunda herhangi bir tereddütü olmadığını anladığımız Issa, gelecek yazın renk paletini mor, sarı, turuncu, pembe olarak belirliyor. Bu renklerin en neonlarını kullanmak ve aksesuarlarınızdan ayakkabınıza kadar "monochoreme" bir şıklık yakalamak sizin tarz yaratma becerinize kalıyor. Amazon çiçek bahçelerinden ve tanrıçalardan ilham alarak kendisine bir hayal dünyası yaratan Issa, hayalini Londra Moda Haftası'nda gerçeğe dönüştürmüş gibi gözüküyor. Saç aksesuarları çiçeklerin, giysilerdeki kadar sık kullanılacağı şimdiden not edilmesi gereken bir ayrıntı olarak Issa podyumunda beliriyor. Yaz aylarında renkli ve klasik bir tarzdan uzak giyinmekten yanaysanız Issa koleksiyonunu mutlaka incelemenizi tavsiye ediyoruz.

LONDRA MODA HAFTASI ÇILGIN TASARIMLAR... FOTO GALERİ...

Emilia Wickstead

Klasilk çizgide ilerlemek dedikleri Londra Moda Haftası'nda Emilia Wickstead podyumunda karşımıza çıkıyor. Moda dünyasında yükselişi en hızlı olan, günümüz tasarımcılarından "posh" kızımız Victoria Beckham'ın tarzının yansımalarını hissettiğimiz Wickstead podyumu, klasikten yaz-kış vazgeçmeyen kadınlar için piçilmiş kaftan olarak gösterilebilir. Gündüz – gece rahatlıkla farklı ayakkabı ve aksesuarlarla zenginleştirip kullanılabilecek tasarımlar, 2013 yaz sezonunun birazda çalışan kadınlara hitap edecek gibi gözüküyor. Farklı podyumlardan ilham alan kadınlar, uzun ya da kısa, kalem etekler, pileli elbiseler ve pantolonlara kadar geniş bir koleksiyonla karşılaşabilirler. İpek kumaşların ağırlıklı kullanıldığı elbiselerin yanı sıra 2012 yaz sezonundan 2013'e terfi eden "peplum"da yeniden yüksek belli kalem eteklerin tamamlayıcısı olacak gibi gözüküyor. Peplum'u Wickstead podyumundaki gibi diz hizzasında kalem ipek şortlarla tamamlamak size göre ne derece doğru olur bilinmez ancak, biz sadece bu kombinleri sevemedik. Düz renk uzun-kısa elbiselerse gönlümüzü almaya yetiyor. Wickstead podyumundan 2013 sezonunda ilham alınacak çok detay var!

LONDRA MODA HAFTASI ŞEKER GİBİ... VİDEO...

Eudon Choi

Bir sinema sahnesinden merhaba! 2011 yapımı Stanley Kubrick'in A Space Odyssey filmini hatırlayanlar Eudon Choi koleksiyonuna çok yabancı kalmayacaklardır. Ünlü yönetmenin astronotlarından esinlenerek hazırladı formal koleksiyonuyla Choi altmışlı yıllara da gönderme yapıyor. Esimetrik kesim etekleriyle hazırladığı elbiselerinde farklı tonları bir araya getiren tasarımcı, düz renk elbiseleriyle de "monochrome" şıklığa imza atıyor. Yaza uygun açık renklerin yer aldığı koleksiyonda parlak gri kumaşlar kullanılarak Kubrick'in referanslarını uyguluyor. Sert patent derilerin kumaşlarla buluştuğu elbiseler farklı formları sevenler için birer alternatif olabilir. 2013 yazında yeniden kıyafetlerimizi seçmekte zorlanacağımız ve alternatif tarzları deneyeceğimiz bir sezon olacak gibi gözüküyor.