Abone Ol

Lionel Messi Hürriyet'e konuştu! Türk futbolu için ne dedi?

Hürriyet'ten Sibel Arna, dünyaca ünlü futbolcu Messi ile röportaj yaptı.

Lionel Messi Hürriyet'e konuştu! Türk futbolu için ne dedi?

İşte o röportaj;

Telefon açıp "Messi'yle röportaj yapmak ister misin" dediklerinde küçük dilimi yutuyordum. Düşünsenize, dünyanın açık ara en iyi, en sempatik, en tutkulu futbolcusu o. Arjantin'de doğdu, Barselona'da büyüdü. Ve kısa sürede futbola meraklı olsun olmasın dünyanın dört bir yanındaki pek çok kişi için bir fenomen haline geldi...

Hep zengin ve şımarık futbolculara alışığız. Siz çok zengin ama aynı zamanda çok mütevazısınız. Bu büyük farkı nasıl açıklarsınız?

- Aslında diğer futbolculardan farklı olup olamadığımın farkında bile değilim. Gerçek şu ki, o an nasıl hissediyorsan öyle davranıyorum. Planlamıyorum, kasmıyorum.
Bugün dünyadaki bütün genç futbolcular sizi örnek alıyor.

Siz kimi örnek aldınız?

- Örnek aldığım kimse yok. Hiçbir zaman biri gibi olmaya çalışmadım. Hedefe ulaşmak için ne yapmak gerekiyor diye soruyorsanız bunun tek bir cevabı var: Her gün aynı yoğunlukta çalışmak.

Maradona'nın halefi olmak size ne hissettiriyor?

- Maradona eşsiz biri. Tek yapabileceğim benim için bu hoş sözleri edenlere teşekkür etmek...

Bütün spor otoriteleri 'Messi mi daha iyi yoksa Cristiano Ronaldo mu' tartışmasını yapıyor. Sizi ondan ayıran en önemli özelliğiniz nedir?

- Ronaldo, takımının renklerini korumaya çalışan bir futbolcu. Bu benim de yapmaya çalıştığım şey. Sanıyorum tek ortak noktamız bu.

Bazı futbolcular arzu nesnesidir ama sizi genelde aileden biri gibi görüyoruz. Peki aile sizin için ne anlama geliyor? Koşulsuz sevgi ve güven garantisi mi?

- Sevgiyi, güveni ve bana desteklerini hissettirdikleri için hayatımda sahip olduğum en önemli şey ailem. Bunun için şükrediyorum.

Babanız aynı zamanda menajeriniz. Genelde futbolcular ajanslarla çalışır. Siz neden babanızdan vazgeçemiyorsunuz?

- Çünkü o, bulabileceğim en iyi menajer. Ona güvenim çok fazla ve babam gerçekten profesyonel bir menajer.

ENDİŞEYE MAHAL YOK HER ŞEYE VAKTİM VAR

Dünyada sponsorluklardan en çok para kazanan futbolcusunuz. Paranızı nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Bu tarz konuları çok dert etmiyorum. Parayı katlayayım, emlak mı alayım, altına mı yatırayım diye hiç evirip çevirmiyorum. Ama böyle olmak ne kadar doğru onu da bilmiyorum.

Arjantin doğup büyüdüğünüz ülke ama Barselona da başka anlamda büyüdüğünüz yer. Aidiyet duygunuzu sorgulasak, kendinizi nereli hissediyorsunuz? Bu iki ülkede farklı diller konuşulsa rüyalarınızı hangi ülkenin diliyle görürsünüz?

- Arjantin asıl memleketim. Barselona da ikinci evim. Rüyalarımı ana dilimde yani Arjantin aksanıyla İspanyolca görüyorum...

Hep kazanan olmak nasıl bir his?

- Çalışmaya devam etmemi ama çalışırken de eğlenmemi sağlayan bir his.

Çok kontrollü duruyorsunuz. Sanki hiç sarhoş olmazmış, sapıtmazmış, saçmalamazmış gibi... Sizin de kontrolü kaybettiğiniz anlar var mı?

- Normal bir kişiyim ve her normal oyuncu gibi her şey için vaktim var. Endişeye mahal yok!

Neden ille de her maçta oynamak istiyorsunuz... Neden o mahalle arasında futbol oynayan çocuk heyecanınız hiç geçmiyor?

- Futbol benim tutkum. Bu yüzden çok eğleniyorum ve her maçta oynamaktan zevk alıyorum.

Türk futbolu hakkında düşünüyorsunuz?

- Türkler'in futbol tutkusunu seviyorum. Son yıllarda Türk futbolu çok gelişme gösteriyor.

EŞOFMAN BAĞIMLISIYIM

Dolce&Gabbana'nın yüzü olmayı kabul ederken hiç mi tedirgin olmadınız? Çünkü siz ne kadar mütevazıysanız bu marka tam tersi...

- İyi giysileri seviyorum. Giysilerinde en iyi kaliteyi ve profesyonelliği taşıyan iki büyük marka Dolce&Gabbana ve Adidas tarafından desteklendiğim için de kendimi çok şanslı hissediyorum. Bu iki markayı günlük hayatımda da giyiyorum.

1.69'luk boyla manken olunabileceğini de tüm dünyaya gösterdiniz... Messi için ikinci bir kariyer mi başlıyor?

- Hayır, ben model olmayacağım. Ben sadece olduğu gibi görünmeye çalışan bir futbolcuyum.

Nasıl giyinmek size iyi gelir? Yoksa siz de diğer futbolcular gibi eşofman bağımlısı mısınız?

- Evet. Çünkü rahatlık benim için en önemli şey. Bütün futbolcularla aynı görünmek pahasına da olsa eşofman giyiyorum. Giymeye de devam edeceğim.

HASSAS NOKTAM ÇOCUKLAR

Benim hassas noktam çocuklar. Bu yüzden Leo Messi Vakfı çocukların eğitim ve sağlık ihtiyaçlarına odaklı çalışıyor. Leo Messi Vakfı'yla ihtiyaç duyan çocuklara eğitim ve sağlık desteği veriyoruz. Tüm hayatımı o çocuklara adayabilirim. Arjantin'den Barselona'ya, başlangıç aşamasındaki tümörlerle ilgili tedavi yöntemlerini öğrenmeye gelen doktorları finanse ediyoruz. Tedavi imkanı bulamayan, bakıma en çok muhtaç çocuklara yardım etmek istiyoruz. Leo Messi Vakfı aracılığıyla, ailemle yaptığımız tüm bu icraatlar beni güçlendiriyor ve çocukları gülümsetmek için çalışmaya devam etmemi sağlıyor.

İSMİMİZİN ONUNLA BİR ARAYA GELMESİNDEN MUTLUYUZ DOMENİCO DOLCE VE STEFANO GABBANA

Gerçek bir şampiyon olan Leo Messi'yle ismimizin bir araya gelmesinden dolayı çok mutluyuz. Yetenek doğuştan gelir. Fakat Messi'nin bu yeteneği sabırla geliştirerek oyunculuğunu dünya çapında en üst seviyeye taşıdığını görüyoruz.