Abone Ol

LIGHTS & DREAMS: Ormanda Işık Festivali İlk Kez Türkiye’de

İstanbul’da Turkcell Platinum Park’taki festival, Türkiye’ye özel yeni ve özgün içeriğiyle büyüleyici ışıklı dev enstalasyonlar, etkileyici tüneller, interaktif temalar, oyun ve eğlence alanları, sahne performansları ve daha bir çok seçenek sunuyor.

LIGHTS & DREAMS: Ormanda Işık Festivali İlk Kez Türkiye’de

LIGHTS & DREAMS “Ormanda Işık Festivali”, dünyada 40’dan fazla ülkede gördüğü büyük ilginin ardından ilk kez Türkiye’de açıldı.

İstanbul’da Turkcell Platinum Park’taki festival, Türkiye’ye özel yeni ve özgün içeriğiyle büyüleyici ışıklı dev enstalasyonlar, etkileyici tüneller, interaktif temalar, oyun ve eğlence alanları, sahne performansları ve daha bir çok seçenek sunuyor.
Tasarımcılar, senaristler ve sanatçılardan oluşan geniş bir ekibin hazırladığı festival, ziyaretçilerini bugüne kadar hiç görmedikleri masalsı bir dünyada ağırlıyor. Ormanın her yerinde ziyaretçileri eğlenceli ve etkileyici sürprizler bekliyor.

İSTANBUL’A ÖZEL BİR ÖYKÜ
DÜNYADA İLK KEZ SERGİLENEN YENİ BİR TEMA
İPEĞİN IŞIKLA DANSI

25 Bin aydınlatma ve 3 kilometre ipeğin kullanıldığı, 50 bin Metrekare alana kurulu festivalde 30’dan fazla tematik alan bulunuyor.

LIGHTS & DREAMS “Ormanda Işık Festivali” Gençler, Aileler, Çocuklar ve eğlenmeyi seven yetişkinler için hazırlandı. Çocuk oyun alanı, çocukların ilk kez görüp deneyimleyebileceği özel kurgular içeriyor.
Festival, fantastik ve İstanbul’a özel yazılmış bir öyküye dayanıyor. Ziyaretçiler, ormana girdiklerinde öyküdeki masalsı dünyaya geçiş yapıyorlar. Bu dünyada ışık yaşamın kaynağı. Burada gördükleri Periler, elfler, kurtlar, aslanlar, çiçekler ve mekanlar öyküden esinleniyor. Ziyaretçiler, Peri’nin, yaşamın devamı için gerekli olan ışığı yeniden bulma arayışına eşlik ederken unutulmaz bir öykünün içinde gezinecekler.
Festival, İstanbul Ayazağa’da kurulu Turkcell Platinum Park’ta yer alıyor.

İSTANBUL’DA TURİSTLERİN YENİ CAZİBE MERKEZİ

Festival açılır açılmaz hem de İstanbul ve çevre illerden hem de İstanbul’a gelen turistlerden yoğun ilgi gördü. Festival ziyaretçilerinin yarısını turistler oluşturuyor. Festival şimdiden İstanbul’a turist gönderen acentelerin tur programları arasına girdi.

MİLYONLARCA SELFİ İLE İSTANBUL TANITIMI
YENİ SELFİ ÇEKİM MERKEZİ

LIGHTS & DREAMS “Ormanda Işık Festivali”, genç çiftler ve ailelerden yoğun ilgi görüyor.
Festival hızla İstanbul’un en çok selfi çekilen yerlerinden biri haline geldi. Katılımcılar her akşam festivalden binlerce fotoğraf paylaşıyor. Festival milyonlarca selfi paylaşımı ile İstanbul için çok büyük bir tanıtım yapmayı da amaçlıyor.

BUGÜNE KADAR HİÇ YAŞANMAMIŞ BİR DENEYİM

Festival, her bir ziyaretçiye bugüne kadar hiç yaşamadıkları bir deneyim yaşatmayı amaçlıyor.
Proje bu nedenle çok geniş bir yaş kategorisi için tasarlandı. Hem çocuklar hem de yetişkinlerin ilgisini çekiyor. Genç çiftler ve aileler festivalin en geniş ziyaretçi kitlesini oluşturuyor.

SENARİSTLER, MÜHENDİSLER, SANAT DİREKTÖRLERİ VE DAHA FAZLASI.

Proje için senaristler, senaristler, mühendisler ve sanat direktörleri birlikte çalıştı.
Prodüksiyonu dünyanın farklı ülkelerinden 120 kişilik bir ekip hazırladı. Festivalin tüm altyapısı Dünyanın her yerinde bu festivalleri düzenleyen Universal Park şirketi tarafından yapılıyor.
Proje, İstanbul Ayazağa’daki Turkcell Platinum Park’ta 50 bin metrekareyi aşan bir alan üzerinde kuruldu. Festival alanında ışık enstalasyonlarının olduğu bölgeler, sahne ve birlikte eğlenme alanları, yiyecek içecek alanları, çocuk oyun alanı bir çok bölüm bulunuyor.
Projedeki tüm enstalasyonlar özel ipek kumaşlarla kaplanıyor. Çünkü ışık enstalasyonlarını en iyi ipek kumaşlar yansıtabiliyor. Festival için 3000 metre ipek kumaş ve 25 bin aydınlatma kullanıldı.

HEDEF 1 MİLYON ZİYARETÇİ

Festivalin ilk etabı Kasım ayı sonuna kadar açık olmak üzere planlandı.
Hava şartları değiştikçe eklenecek yeni konseptlerle festival her sezon yenilikler ziyaretçilerin karşısına çıkacak. Festival yerli ve yabancı 1 milyon kişiyi ağırlamayı planlıyor.
Festival Pazartesi hariç her akşam saat 20:30 ile 23:30 arasında açık olacak. Bilet sahipleri bu saatler arasında istedikleri zaman gelip festivali ziyaret edebilecekler.
Festival Biletleri, festivalin internet sitesi, Passo, Biletix, Biletinal.com, iTicket gibi tüm platformlardan online alınabileceği gibi, festival alanının içinde bulunan bile tgişesinden de alınabilecek.