Abone Ol

LGBTİ'lileri hedef alan Kızılay Başkanı'na Fahrettin Altun'dan destek

Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın LGBTİ'lilerle ilgili nefret söylemi içeren sözleri nedeniyle başkan yardımcısı olduğu Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Federasyonu tarafından kınandı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Kınık'a destek verdi.

LGBTİ'lileri hedef alan Kızılay Başkanı'na Fahrettin Altun'dan destek

Kızılay Başkanı ve Uluslararası Kızılay ve Kızılhaç Federasyonları'nın başkan yardımcılığı görevini yürüten Kerem Kınık, 28. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası'na atıfta bulunarak, "İnsanlık onurunu çiğnetmeyeceğiz. Fıtratı ve çocuklarımızın ruh sağlığını koruyacağız. Sağlıklı yaradılışı bozan ve iletişim gücü ile anormali normal gibi gösterip pedofilik hayalleri çağdaşlık diye gencecik zihinlere zerk eden her kim olursa olsun mücadele edeceğiz." şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi: Kerem Kınık'ın görüşleri kurumlarımızı temsil etmiyor
Kerem Kınık'ın paylaşımına tepki gösteren Uluslararası Kızılhaç Komitesi (IFRC) ise, homofobi ve nefret söylemlerini kınadıklarını belirterek, Kınık'ın ifade ettiği rencide edici görüşlerin kurumlarını temsil etmediğini açıkladı.

IFRC açıklamasında, her türlü homofobi, nefret söylemi veya önyargıyı yasaklayan kurallara sahip olduklarını belirterek, "Dr. Kerem Kınık da dahil olmak üzere tüm personel ve temsilciler bu kurallara bağlıdır" açıklamasında bulundu.

"Bu ifadeler hem yanlış hem de hepimizi rencide ediyor"
Uluslararası Kızılhaç Komitesi, twitter hesabından yaptığı açıklama şu şekilde: "Dr. Kerem Kınık'ın dile getirdiği görüşler IFRC'nin görüşlerini temsil etmemektedir. Bu ifadeler hem yanlış hem de hepimizi rencide ediyor.

Bizler homofobi ve nefret söyleminin her türünü kınıyoruz ve de dünyanın dört bir yanında LGBTİ+ topluluklarıyla dayanışma içindeyiz.

IFRC'nin her tür homofobi, nefret söylemi ya da önyargıyı yasaklayan ve başkan yardımcısı dahil tüm çalışan ve temsilciler için bağlayıcı olan bir etik kuralı bulunmaktadır. Bir sonraki hamlemizi de değerlendirmekteyiz."

LGBTİ'lileri hedef alan Kızılay Başkanı'na Fahrettin Altun'dan destek - Resim: 1

Fahrettin Altun: Susturulmayacağız

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Uluslararası Kızılhaç Federasyonu'nun açıklaması sonrası kişisel Twitter hesabından Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a destek verdi.

Altun, LGBTİ propagandasının ifade özgürlüğü için büyük tehdit oluşturduğunu belirterek, "@ifrc hayatını dünyanın her yanında çocukları korumaya adamış @drkerem'i hedef alan saldırıya ortak oldu. Susturulmayacağız" ifadelerini kullandı.

LGBTİ'lileri hedef alan Kızılay Başkanı'na Fahrettin Altun'dan destek - Resim: 2