Abone Ol

Leyla Lydia Tuğutlu: Sevişme sahnesinde midem ağrıdı

Hürriyet'ten Hakan Gence, Delibal'da Çağatay Ulusoy ile başrolü paylaşan Leyla Tuğutlu ile buluştu, merak edilenleri sordu.

Leyla Lydia Tuğutlu: Sevişme sahnesinde midem ağrıdı

İşte Hakan Gence'nin o röportajı...

Onda ‘büyülü’ bir şeyler var; bir gülüşüyle masum, bir bakışıyla seksi olabiliyor. Güzelliğiyse zaten tescilli... 2008 Türkiye Güzeli Leyla Lydia Tuğutlu bu hafta vizyona giren ’Delibal’da Çağatay Ulusoy’la başrolde... ‘Peri kızı’yla buluştuk, filmin ayrıntılarını konuştuk. Tuğutlu’nun geçmişini ve aşk hayatını didik didik ettik.

Çağatay Ulusoy'dan olay öpüşme sahnesi

'Delibal’ aşkı anlatan bir film. Sizin sözlüğünüzde aşkın tanımı nedir?
Kimyanın tutması, tutku duymak, onu arzulamak... Çok uzun süren bir şey olduğunu düşünmüyorum. Ömrü bence iki sene falan.

‘Aşkın ömrü üç yıldır’ tezini yıktınız!
Onu duymamıştım. Bence aşk; arkadaşlık ve sevgiye dönüşebiliyorsa güzel.

Filmde ‘Aşk acıtır’ deniyor. Acıtır mı?
Zaten acı yoksa yaşanan aşk değildir.

Siz aşkın acı kısmını da yaşadınız mı?
Öyle dönemlerim, çok bağlandığım imkânsız aşklarım olmuştur. Ama artık öyle şeyler aramıyorum.

Bir Türkiye güzelinden bunları duymak çok garip...
Şimdi söyleyeceklerimden sayıca çok ilişki yaşadığımı çıkarma ama melankolik bir tarafım var. Çok bağlanıyorum. Kapılıp gitmeyi, deli deli aşkları seviyorum. Bu sebeple filmde kendimden çok şey buldum.

Şimdi de aynı şekilde kapıldığınız bir aşk var mı?
O şekilde demeyelim de, gerçekten aynı zamanda da en yakın arkadaşım olan biri var hayatımda ama kim olduğunu söylemek istemiyorum. Özel hayatımla ilgili konuşmayı pek sevmiyorum.

LEYLA TUĞUTLU FOTOGALERİ

Canlandırdığınız Füsun karakteri ilk aşkını yaşıyor. Siz ilk aşkınızı hatırlıyor musunuz?
Lisedeydim. Arkadaşlarımız tanıştırmıştı bizi. İnsanın yaşı ilerledikçe düşünceleri değişiyor ve yollar ayrılıyor.

O SAHNELER BİR KADIN İÇİN DAHA ZOR

Şu meşhur sevişme sahnesine gelelim. Çağatay Ulusoy “Öpüşme sahnelerinde utandım” diye bir açıklama yaptı...
Çağatay o açıklamayı oyunculuğa başladığı zamanlarda yapmış ama nedense sanki yeniymiş gibi haber yapıldı. Takdir edersiniz ki; öpüşme, sevişme sahnelerini oynamak herhangi bir başka sahneye göre çok daha zor. Hele ki bir kadın için daha da zor. Bu filmde ben ilk kez bir sevişme sahnesinde oynadım. Senaryoyu okuduğumda “Ben bunu nasıl çekeceğim” diye düşünmüştüm. Bu çok doğal değil mi sizce de?

BUNLARIN KONUŞULMASI BENİ RAHATSIZ ETMİYOR

Nasıl çektiniz o sahneyi?
Aslında o kadar abartılacak bir sahne değil. Çekim başlamadan önce yönetmenimiz Ali Bilgin beni konuşarak rahatlatmıştı. Neyi, nasıl çekeceğini çok iyi tasarladığı için ona güvenebileceğimi biliyordum. Sahne çekilirken sette olması gereken kişilerin dışında herkes dışarıdaydı. O gün uzun süre gerginlikten midemin ağrıdığını hatırlıyorum. Biz oyuncuyuz ve hikâye neyi gerektiriyorsa yapmalıyız. Bu filmde tutkulu bir aşkı yansıtmaya çalışıyorduk ve bu sahneler gerekliydi.

TAMAMI İÇİN TIKLAYIN