Abone Ol

Lady Gaga Kimdir? Lady Gaga gerçek ismi ne?

Gerçek adı Stefani Joanne Angelina Germanotta olan Lady Gaga, 28 Mart 1986'da Yonkers, New York’ta, İtalyanneden oluşan bir aileden dünyaya gelmiştir.

Lady Gaga Kimdir? Lady Gaga gerçek ismi ne?

ABD'li şarkıcı, söz yazarı ve müzisyendir. 4 yaşında piyano çalmaya başladı ve piyano ile ilk bestesini 13 yaşında yaptı. 14 yaşına geldiğinde gece kulüplerinde canlı performans vermeye başlamıştı.
11 yaşında iken Manhattan'daki Juilliard School'na gönderildi, daha sonra Convent of the Sacred Heart adlı Katolik okuluna devam etti. 17 yaşında, New York Üniversitesi'nin Tisch School of the Arts bölümüne girerek dünya üzerinde sadece yirmi kişinin sahip olabildiği, erken kabul edilme hakkınıitimi alarak sanat, din, sosyal bilimler ve siyaset hakkında denemeler yazarak söz yazarlığı yeteneğini geliştirdi. Bir süre sonra Gaga, bu okuldan ayrılarak müzik kariyerine odaklanmayı tercih etti.

Lady Gaga Kimdir? Lady Gaga gerçek ismi ne? - Resim: 1Lady Gaga: Bu fotoğrafı çekmeden önce seviştik

Kariyerinin ilk yıllarında striptiz kulüplerinde “go-go” dansı yaptı. New Kids On The Block, Pussycat Dolls gibi grupların arkasında dans etme fırsatı buldu.

2008 yılında Lady Gaga, Los Angeles'a yerleşti.19 Ağustos 2008 tarihinde “The Fame” adını taşıyan ilk stüdyo albümünün piyasaya sundu ve kısa sürede 2 milyon kopyanın üzerinde sattı. Onu meşhur eden şarkısının adı Beautiful Dirty Rich idi.

Lady Gaga Kimdir? Lady Gaga gerçek ismi ne? - Resim: 2Lady Gaga 19 yaşında uğradığı tecavüzü anlattı

New Kids on the Block ve Pussycat Dolls gruplarının konser turnelerinde açılış sanatçısı olarak konserler veren sanatçı, 2009'un başında The Fame Ball Tour adındaki kendi turnesini başlattı. 2009'un dördüncü çeyreğine gelindiğinde Gaga, ikinci stüdyo albümü “The Fame Monster”ı yayımladı. Albümünün başarısı sayesinde Lady Gaga, The Monster Ball Tour adlı ikinci turnesini başlattı.Şarkıcının toplam 5 Grammy Ödülü ve 2 Guinness rekoru bulunmaktadır.

Lady Gaga Kimdir? Lady Gaga gerçek ismi ne? - Resim: 3Lady Gaga iç çamaşırsız yakalandı

Tarzını oluştururken kendisine David Bowie, Queen, Michael Jackson ve Madonna’yı örnek aldığını söyleyen Lady Gaga, Donatella Versace’yi ise ilham perisi olarak adlandırıyor.

Çılgın şarkıcının kamuoyunu şaşırtan bir diğer açıklaması ise cinsiyetiyle ilgili. Bir dönem hermafrodit yani çift cinsiyetli olduğunu belirten sanatçı buna karşılık her zaman kendisini kadın gibi hissettiğini söylüyor.

Söylediği şarkılar kadar teatral sahne şovu, shock art diye tabir edilen sahne performansları, kendi tasarladığı kostümleri de çok dikkat çekti. Rock ve Pop müzik kadar tiyatroyu da çok sevdiği içinlmasını istemiyordu. Müzikle tiyatroyu nasıl bir araya getirebileceğini David Bowie ve Queen konserlerini izleyerek öğrendi. Queen klasiği Radio Gaga’dan esinlenerek sahne ismi olarak Lady GaGa’yı seçti.

2011 yılında 53. Grammy Ödüllerinde Lady Gaga 3 ödüle aday gösterilmiş ve üçünü de almıştır.

Lady Gaga'nın 2011'e kadar dünya çapında 24 milyondan fazla albüm satışı ve 65 milyondan fazla tekli satışı bulunmaktadır. Haziran 2010'da yayımlanan Forbes dergisine göre dünyadaki en güçlü ve etkili 100 ünlü arasında gösterilen Gaga, ayrıca Twitter'da 22 milyonu, Facebook'ta 50 milyonu aşan takipçi sayısıyla, yaşayan insanlar içinde bu sosyal ağlarda en çok izleyicisi olan kullanıcı oldu.

Lady Gaga Kimdir? Lady Gaga gerçek ismi ne? - Resim: 4LADY GAGA FOTO GALERİ

2010 Haiti depremi'nin ardından ortaya çıkan seferberlik sırasında Gaga, turnesi kapsamındaki 24 Ocak konserinin tüm gelirlerini Haiti'ye aktardı. Bağışlanan miktar 500.000 doların üzerindeydi.

14 Eylül 2014 Pazar günü, "Lady Gaga's artRAVE: the ARTPOP Ball" turnesi kapsamında 21 tır ve 144 kişilik ekibiyle İstanbul'a geldi ve 16 Eylül 2014 tarihinde İTÜ Stadyumu'nda konser verdi.

Albümleri :
2008 - The Fame
2009 - The Fame Monster
2011 - Born This Way
2013 - ARTPOP
2014 - Cheek to Cheek (Tony Bennett ile birlikte)

Konser Turları :
2009 - The Fame Ball Tour
2009–2010 - The Monster Ball Tour
2012–2013 - The Born This Way Ball Tour
2014 - artRave: The ARTPOP Ball

Filmleri :
2011 - Lady Gaga Presents the Monster Ball Tour: At Madison Square Garden
2012 - Katy Perry: Part of Me
2013 - Ustura Dönüyor
2014 - Muppets Aranıyor
2014 - Günah Şehri: Uğruna Öldürülecek Kadın
2015 - Kingsman: The Secret Service