Abone Ol

Kuzey Kore'nin nükleer denemesi dünyayı ayaklandırdı

Kuzey Kore'de meydana gelen 6.3 büyüklüğündeki depremin hidrojen bombası denemesinden kaynaklandığı açıklandı, dünya harekete geçti.

Kuzey Kore depremi dünyayı ayaklandırdı!

Kuzey Kore'de meydana gelen 6.3 büyüklüğündeki depremin hidrojen bombası denemesinden kaynaklandığı açıklandı. Japon Dışişleri Bakanı yeni bir nükleer deneme yapıldığını doğruladı.  Güney Kore Cumhurbaşkanı acil olarak Güvenlik Konseyi ile toplanırken, Japon savaş jetleri havalandı. Kuzey Kore, yeni bir hidrojen bombası denemesi yaptığını açıkladı. Rusya Dışişleri Bakanlığı da Kuzey Kore'nin bölge barışı için ciddi tehdit oluşturduğunu açıkladı.

Kuzey Kore'nin nükleer füze denemelerini yaptığı bölgede, 10 km derinlikte meydana gelen depremin doğal yollardan olmadığı, insan etkisiyle olduğu belirtiliyor.

Hürriyet'in haberine göre deprem Kuzey Kore'nin kuzeyindeki Çin'den, güneyindeki Güney Kore'nin başkenti Seul'e geniş bir alanda 5 ile 10 saniye arasında bir sarsıntı olarak hissedildi. Ana depremden 8 dakika sonra 4.6 büyüklüğünde bir de artçı sarsıntı kaydedildi.

Depremden saatler önce Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, yeni bir hidrojen bombasıyla görüntülenmişti. Aynı saatlerde aynı bölgede Kuzey Kore'nin uzun menzilli füze denemesi yapması bekleniyordu.

Japonya Dışişleri Bakanı Kuzey Kore'nin altıncı nükleer denemeyi yaptığını açıkladı. Toro Kono, "Kuzey Kore'den gelen bilgiler ve diğer incelemeler yeni bir nükleer deneme yapıldığını doğruluyor." ifadelerini kullandı.

KUZEY KORE HİDROJEN BOMBASI DENEMESİNİ DOĞRULADI

Açıklama yapan Kuzey Kore, nükleer denemenin başarıyla gerçekleştiğini bildirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada Kuzey Kore'nin bölge barışı için ciddi bir tehdit oluşturduğunu ifade etti.