Abone Ol

Kuveytlileri 30 Milyon Dolar dolandıran Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'a ABD'den üstün yetenek vizesi

Kripto para ticareti vaadiyle iki kişiyi 500 bin dolar dolandırdığı iddiasıyla "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan 4 sanıktan biri olan iş insanı Uğur Akkuş’a ABD’den Green Card çıktı.

Kuveytlileri 30 Milyon Dolar dolandıran Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'a ABD'den üstün yetenek vizesi

Eski manken Ebru Şallı’nın firari eşi Akkuş, ABD’den EB1A Vizesi aldığını duyurdu. İstanbul merkezli A&S Yatırım Holding’in Kurucusu ve CEO'su Akkuş aldığı vizeyle ABD’de faaliyetlerini artıracaklarını, Kanada’da madencilikte büyüyeceklerini açıkladı. Dünyaca ünlü medya devi Alman Axel Springer’in internet haber portalı Business Insider’da düzenli olarak haberleri çıkan Akkuş, Türkiye’de bankacılık, emlak, perakende gibi alanlarda faaliyet gösterdiklerini, ayrıca Türkiye’nin en genç dolar milyarderi olduğunu iddia etti.

PatronlarDünyası'nın haberine göre ABD’de geçen yıl altın madenleri aldığını, şirketlerinin değerinin 5 milyar dolar olduğunu söyleyen Akkuş’a ABD’den verilen EB-1A vizesi ise sadece atletizm, eğitim, işletme, sanat veya bilim alanlarında olağanüstü yeteneklere veriliyor. Bu vizeyi almak isteyenler alanlarında başarılı olduklarını gösterir detaylı kanıtları göstermesi gerekiyor.

KASIM AYINDA YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Kuveytli iş insanlarını 30 milyon dolar dolandırdığı iddiasıyla gündeme gelen Uğur Akkuş haziran ayında da eşi Ebru Şallı ile birlikte tatil dönüşü İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alınmış, Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği’ne götürülmüştü. Kripto para ticareti vaadiyle iki kişiyi 500 bin dolar dolandırdığı iddiasıyla "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 15 beşer yıla kadar hapis istemiyle yargılanan 4 sanıktan Uğur Akkuş hakkında kasım ayında da yakalama kararı çıkarılmıştı.