Abone Ol

Küvette köpük banyosu yapan o değilmiş

Paris katliamının ardından şüphelilerin peşine düşen Fransa polisinin geçen hafta Saint Denis'de düzenlediği baskında kendini patlattığı öne sürülen Hasna Ait Boulahcen diye başka bir kadının fotoğrafının yayınlandığı ortaya çıktı.

Küvette köpük banyosu yapan o değilmiş


Hasna Ait Boulahcen kimdir?

Kadın canlı bombanın çıplak selfiesi ortaya çıktı!

Boulahcen'in geçmişte radikal olmadığı yönündeki bilgilerin ışığında kullanılan fotoğraf, "Avrupa Birliği'nin ilk kadın canlı bombası"nı bir küvetin içinde köpük banyosu yaparken yansıtıyordu.

Dünyanın birçok saygın medya organının kullandığı fotoğraftaki kadının, Paris'in Saint Denis banliyösünde kendini patlatan Boulahcen değil, Nabila Bakkatha olduğu Fas'ın Beni Bellal ketinde yaşayan kadının açıklamalarıyla anlaşıldı.

Küvette köpük banyosu yapan o değilmiş - Resim: 1

CNN'e konuşan Bakkatha, Ait Boulahcen'e olan benzerliğinden faydalanan eski bir arkadaşının fotoğrafları bir gazeteciye sattığını söyledi.


New York Post gazetesinin de aralarında bulunduğu medya kuruluşları, Bakkatha'nın küvetteki fotoğrafını Saint Denis'de kendini patlattığı iddia edilen Boulahcen'in fotoğrafı yerine kullandı.

Birinde banyo küvetinde, diğerinde ailesiyle görülen fotoğrafların Fransa'da yaşadığı 1998-2007 arasındaki dönemde, Fas asıllı bir arkadaşı tarafından çekildiğini söyleyen Bakkatha, “ilişkileri bozulan ve yıllardır iletişim kurmadığı” arkadaşının fotoğrafları Fransız bir gazeteciye intikam için sattığını öne sürerek, kendisinin sosyal medyada bu fotoğrafları paylaşmadığını belirtti.

Fotoğrafının gazetelerde "canlı bomba" olarak basılmasının ardından hayatının radikal anlamda değiştiğini anlatan 36 yaşındaki kadın, "Ailem şoke oldu. Bazı arkadaşlarım artık benimle konuşmuyor. Sürekli korku içinde olduğum için işe gitmeyi bıraktım ve dışarı çıkamıyorum. Fransa'ya seyahat etsem birçok problemle karşılaşacağıma eminim" diye konuştu.

CNN'in haberinde eşinden ayrıldığı ve çocuklarıyla birlikte yaşadığı belirtilen Bakkatha, fotoğraflarını satan eski arkadaşını ve söz konusu gazeteciyi mahkemeye verme aşamasında olduğunu söyledi.

CNN ile bazı fotoğraflarını paylaşan Bakkatha, "Bunlara bakın, onunla benzerliklerim çok az. Fotoğraflarımızı kıyaslayan herkes, farklılıkları görecek ve birbirimize hiç benzemediğimizi anlayacaktır" diye konuştu.