Abone Ol

Kurtlar Vadisi'nin Yıldızı Kerem Fırtına HDP Listesine Girdi

Bir dönem fenomen olan Kurtlar Vadisi dizisinde Eren Eylül karakterini canlandıran oyuncu Kerem Fırtına, HDP'nin danışma kurulu listesinde yer aldı.

Kurtlar Vadisi'nin Yıldızı Kerem Fırtına HDP Listesine Girdi

HDP 5. Olağan Kongresi'nde Kürt sorununda çözüm sürecinin sadece iktidarla yürütülecek bir süreç olmadığı vurgulandı. Demokrasi bloğu oluşturarak, çözümde ısrarcı olunması yönünde politika yürütüleceği kongrede net biçimde dile getirildi. Buna paralel olarak, HDP, bir danışma kurulu da oluşturdu. Kerem Fırtına, bu kurulda yer aldı. 

Tarık Ziya Ekinci, Hasan Cemal, Ahmet Türk, Sırrı Süreyya Önder, Sevilay Çelenk, Ahmet Telli, Yavuz Önen, Mehmet Altan, Rıza Türmen gibi farklı çevrelerden isimler de HDP’nin danışma kurulunda yer aldı.
Kurtlar Vadisi dizisinde Eren Eylül karakteriyle çıkış yapan oyuncu Kerem Fırtına, geçen günlerde Diyarbakır Girişimci Merkezi'nde düzenlenen "Diyarbakır Sinema Buluşması"na katılmıştı. Fırtına, Diyarbakır'da cezaevinde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'la bir araya gelerek fotoğraf çektirmişti. Paylaşımına, "Ne diyebilirim ki. Buluşmaların en kıymetlisi" notunu düşmüştü.