Abone Ol

Küresel çapta yılın en büyük halka arzı: Arm Holdings'ten dev atılım

Dünyada yılın en büyük halka arzı ünvanını, çip üreticisi Arm Holdings ele geçirdi.

Küresel çapta yılın en büyük halka arzı: Arm Holdings'ten dev atılım

SoftBank Group’un ana ortağı olduğu Arm gelen yüksek taleple 51 dolar olan üst bant fiyattan 4,87 milyar dolarlık halka arz geliri elde etti. Şirket 54,5 milyar dolarda değerlenmiş oldu.

Küresel çapta yılın en büyük halka arzını SoftBank Group Corp bünyesindeki İngiliz çip dizayn şirketi Arm Holdings gerçekleştirdi. Arm 51 dolar olan üst bant fiyattan 4,87 milyar dolarlık halka arz büyüklüğüne ulaştı.

ŞİRKETİN HİSSELERİ PERŞEMBE GÜNÜ NASDAQ’DA İŞLEM GÖRMEYE BAŞLAYACAK

Şirket daha önce 8-10 milyar dolar arası halka arz hedeflemiş SoftBank’ın sınırlı oranda halka arz kararı sonrası bu hedefini düşürmüştü. SoftBank şirketin halen yüzde 90’ını kontrolünde bulunduruyor.

ARM'IN HALKA ARZINA 10 KATTAN DAHA ÇOK TALEP GELDİ

Çarşamba günü yapılan son fiyat belirleme toplantısında, bazı bankacılar ve yöneticiler daha yüksek bir fiyattan yana tavır koyarken, tartışmanın bir kısmının 52 doların mantıklı olup olmadığına odaklandığını söyledi.

TEKNOLOJİ SEKTÖRÜNÜN EN BÜYÜK HALKA ARZLARINDAN

Arm'ın halka arzı, elektrikli araç üreticisi Rivian Automotive Inc'in Ekim 2021 yılında 13,7 milyar dolarlık arzından bu yana Amerika'daki en büyük halka arz olacak.

Halka arz aynı zamanda teknoloji endüstrisinin gelmiş geçmiş en büyükleri arasında yer alacak, yine de en büyük iki halka arzın çok altında kalacak.

Alibaba Group Holding Ltd'nin 2014 yılında 25 milyar dolarlık arzı ve 2012 yılında o zamanlar Facebook Inc. olarak bilinen Meta Platforms Inc. tarafından gerçekleştirilen 16 milyar dolarlık ilk halka arz.

KAYNAK: Bloomberg