Abone Ol

Kuraklığa karşı çıplak protesto!!! İzmir'de ilginç fotoğraf çekimi!!!

İzmirli fotoğrafçı Niko Guido kuraklığa dikkat çekmek için çıplak mankenle fotoğraf çekimi yaptı. İşte o pozlar!

Kuraklığa karşı çıplak protesto!!! İzmir'de ilginç fotoğraf...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu'nun iki hafta önce Tahtalı Barajı'nda İzmir'in su sorununa dikkat çekmek için poz verdiği yerde bu defa nü fotoğraflarıyla tanınan fotoğraf sanatçısısı Niko Guido, kuraklığı gündeme getirmek amacıyla çıplak mankenle fotoğraf çekimi yaptı.

İŞTE O POZLAR

Çatlak topraklarda çırılçıplak!!! Kuraklığa karşı ilginç protesto!!! FOTO GALERİ!!! 

'Çevre İçin Çıplak Hareket' adı altında küresel ısınma, doğal kaynakların bilinçsizce tüketilmesi, doğanın, tarihi eserlerin tahrip edilmesini nü fotoğraflarla protesto eden Niko Guido, dördüncü çalışmasını kuraklık üzerine yaptı. Guido kendisine mekan olarak İzmir'in en büyük su kaynaklarından Tahtalı Barajı'nı seçti. Guido, iki hafta önce Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun İzmirliler'i su tasarrufuna çağırdığı, suların çekildiği toprağın çatladığı bölümde manken Selin Kaya'yı çırılçıplak fotoğrafladı.

KURAKLIĞA DİKKAT ÇEKMEK İSTİYORUZ

Yanında öğrencileri de olan Niko Guido, "Küresel ısınmayı protesto amacıyla Tahtalı Baraj'ında bu çekimi gerçekleştiriyoruz. Tahtalı Barajı kurumaya yüz tutmuş durumda. Modelimiz Selin Kaya çıplak bir şekilde çekimlerde elinde kurumuş ağaç dalları yer alıyor. Çıplaklığı, doğadan geldiğimize ve biraz da insanların ilgisini çekmesi nedeniyle kullanıyoruz. Kuraklığa dikkat çekmek en büyük amacımız. Kendi adıma 'Ben çevre için neler yapabilirim?' sorusuna yanıt arıyorum buralarda. Daha önce Kaz Dağları, Aliano, Tuz Gölü'nde çevre için çıplak hareket için üç çekim yapmıştım. Bu dördüncü çalışmamız" dedi.

Fotoğraf sanatçısı olarak 1.5 yıl önce çevre için çıplak protesto çekimleri yapmaya karar verdiğini belirten Niko Guido, "Dünyada Spencer Tonnic adlı fotoğrafçı şehirlerde insanlarla toplu çıplak fotoğraflar çekiyordu. Bundan 6 ay önce bu tür çıplak protesto fotoğraflarını İsviçre'de Greenpace çekmeye başladı. Bizim de çekimlerimiz devam edecek" dedi.

Tahtalı Barajı'nın İzmir'in suyunu karşılayan bir baraj olduğunu belirten Niko Guido, şöyle devam etti:
"Böyle giderse önümüzdeki yıllarda ciddi sıkıntılar doğacak. Ülkemizde birçok göl ve baraj kuruyor. Bunlarla ilgili gerekli tedbirler alınmazsa suyla ilgili ciddi sıkıntılar yaşacağız. Buna dikkat çekmek istedik. Fotoğraflarla takvim çıkartacağız. Belli sayıda fotoğrafa ulaşınca dünyanın belli noktalarında sergiler açmayı istiyoruz. Bundan sonraki çalışmamız yanan ormanlarla ilgili, daha sonra ise yine küresel ısınmayla ilgili çölde cam fanus içinde yaşayan insanları, klimalı yaşamı gündeme getireceğim. Çıplak çekim yaptığımız için fazla tepki almıyoruz. Dikkat çekmek için çıplaklığı kullanıyoruz. Hassas bir amacın yanında çıplaklık çok basit kalıyor. İleriki yıllarda böyle devam edersek giyinik ve çıplak olmamızın bir anlamı kalmayacak. Çünkü giyinmemizi gerektiren bir dünya kalmayacak. O yüzden gönül ister ki bu tür çalışmaları daha fazla modelle gerçekleştirelim. Doğal olarak başka ülkelerde yapılsa daha fazla katılım olurdu. İnternet sitemizden bize ulaşarak diğer çalışmalarımızda bize katılmak isteyenleri bekliyoruz."

Niko Guido'nun projelerinde yer almanın keyifli olduğunu belirten çıplak model Selin Kaya, "Çıplaklık doğuştan geliyor. Türkiye'de bu konuda destek görüyoruz. Çıplaklıkla dikkat çekmek amacımız" dedi.