Abone Ol

Kullanan kadın 20 dakika yerinde duramaz!

Erkekte penis büyütür, kadınlarda da cinsel isteği arttırır denilerek, radyoda reklamı yapılan bir ürün için, şikayet yağdı.

Kullanan kadın 20 dakika yerinde duramaz!

RTÜK, reklamın, çocukların da dinleyebileceği erken saatlerde yayınlanması ve "Tüketicinin çıkarlarına zarar verme" nedeniyle, reklamı yapan radyo kanalına bin 187 lira ceza verdi.

Doktorun cinsel tavsiyeleri kadınları utandırdı!

Gazeteport’un edindiği bilgiye göre RTÜK toplantısında, İstanbul’dan yayın yapan,’’ İmparator’’ adlı radyodaki, cinsel ürün reklamları ele alındı. Sunucu, 59 liraya satılan ürünü tanıttı ve sipariş için telefon numarası verdi. Reklamda şöyle denildi:

İdeal seksin püf noktaları! Doktor Keçe\'den reçete! 

Tonton dedeleri viagra bozdu!

"Artık çiftler birbirine sırtını dönüp yatmayacak. Farklı olmak, kalıcı iz bırakmak ve büyük düşünmek isteyen için, işte geciktirici sprey ve büyütücü tablet.. Bir saatte etkisini gösteriyor. Adını tarihe yazdıracaksın. Kullanan bile inanamıyor. Kadınlarımızı da düşündük, yuvayı dişi kuş yapar. Onlar için de, istek artırıcı damla var. Çayına, meyve suyuna katıyorsun. Kullanan kadın, 20 dakika yerinde oturamaz"

’AMAÇ DOLANDIRICILIK’

Ürünü kullananlar, "Hiçbir etkisini göremedik" diyerek, şikayette bulundu. İade edip, parasını da geri alamadı. RTÜK, yasadaki ‘’Reklamlarda, yanıltıcı olmamak ve tüketicinin çıkarlarına zarar vermemek zorunludur’’ ilkesinin ihlali nedeniyle, radyo kanalına bin 187 lira para cezası verdi.

Sağlık Bakanlığı da "Erken boşalma, sperm sayısını arttırma, iktidarsızlık, gibi şikayetleri giderici olduğu iddiasıyla reklamı yapılan bu tür ürünler, hastayı tıbbi tedaviden uzaklaştırmaktadır. Amacın, tüketiciye faydadan çok, dolandırıcılık olduğu düşünülmektedir" diyerek, RTÜK’e bilgi verdi.