Abone Ol

Kulis: Sinan Oğan ikinci turda Erdoğan'a mı destek verecek?

Ata ittifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan 14 Mayıs seçimlerde yüzde 5,17 oy olarak seçimlerin kilit adayı haline geldi. Oğan ikinci turda hangi adayı destekleyeceğini açıklarken bazı şartlar öne sürdü. Peki o şartlar Oğan'ın hangi adaya daha yakın durduğunu gösteriyor?

Kulis: Sinan Oğan ikinci turda Erdoğan'a mı destek verecek?

Sinan Oğan Milliyetçi kesimin Cumhurbaşkanı adayı olarak 14 Mayıs seçimlerinde ciddi bir oy oranına ulaştı ve seçimlerin ikinci tura kalmasının anahtar ismi oldu.

Sinan Oğan'ın aldığı oylar Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'na oy vermek istemeyen protesto oyları olarak tanımlanıyor. Muharrem İnce'de toplanan bu oylar İnce'nin belden aşağı sahte belge ve görüntülerle yaratılan FETÖ kumpasıyla ekarte edilmesinden sonra Sinan Oğan'a yönelmiş görünüyor.

Peki Sinan Oğan ikinci turda hangi adayı destekleyecek?

Sinan Oğan bu soruya şu yanıtı vermişti.

“Biz istediğimiz bütün hedeflere vardık. Bundan sonra biz Türkiye'nin bir krize ve siyasi çalkantıya girmemesi için bütün sorumluluğu üstleneceğiz ve alacağız” diyen Oğan, “Biz ne demiştik; ‘Türk milliyetçileri bu seçimin tam göbeğinde olacak' demiştik. Biz ‘HDP ve HÜDA PAR bu seçimde kilit olamayacak' demiştik. ‘Biz bu seçimin belirleyeni olacağız' demiştik.

Biz prensip koyduk ortaya. O prensiplerden sadece bir tanesi terör örgütleri ile arasına mesafe koymayan siyasi partilere araya mesafe koyması. HDP ve Hüda Par’ın siyasette kilit olmasının ben başından beri karşısındaydım. Tek şartımız bu olsaydı ‘Sayın Kılıçdaroğlu, HDP’den vazgeç gelelim’ derdik. Ama bu, bu kadar basit bir denklem değil."

Sinan Oğan'ın bu açıklamasını tersten okuyunca Kılıçdaroğlu'ndan çok Erdoğan'a yakın durduğu yorumu yapılıyor. Sinan Oğan Anayasanın ilk dört maddesinin tartışma konusu yapılmaması, FETÖ, PKK, Hizbullah ile mücadele gibi şartlar öne sürüyor.

Bu talepler HDP olduğu kadar Hüda Par'ın talebi olarak da biliniyor. Erdoğan'ın AKP listesinden Meclise soktuğu Hüda Par milletvekilleri bir iki gün içinde ayrılıp kendi partilerine dönecek. Sinan Oğan'ın öne sürdüğü şartlar konusundaki tek engel de böylece ortadan kalkacak. 

Cumhur ittifakındaki AKP ve MHP'nin Sinan Oğan'ın hassasiyet gösterdiği bu kırmızı çizgiler konusunda hemfikir olduğu da belirtiliyor.

Bu durumda Sinan Oğan, aralarında Hüda Par diye bir sorun kalmazsa ikinci turda rahatlıkla Erdoğan'a destek verebilir.