Abone Ol

Kulis: Bahçeli Erdoğan Hakkında Aldığı Bilgiyle Düğmeye Basmış

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 2023 hazırlıklarına dair açıklaması gündemdeki yerini korurken, yeni bir 'erken seçim' iddiası gündeme geldi.

Kulis: Bahçeli Erdoğan Hakkında Aldığı Bilgiyle Düğmeye Basmış

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) seçimlere ilişkin yaptığı açıklamalar Ankara kulislerinde gündem oldu.

Yeniçağ gazetesinde 'MHP Erdoğan hakkında aldığı bilgiyle harekete geçti' başlığıyla yayımlanan kulis haberde  Bahçeli'nin “Adım Adım 2023: İl İl Anadolu temasıyla herkese ulaşacağız, her kapıyı çalacağız, ayak basmadık yer bırakmayacağız" şeklindeki ifadesi hatırlatılarak şunlar dile getirildi:

"Seçim takvimi olarak 2023’ü işaret etmesine rağmen MHP çevrelerinde farklı bir hava hâkim. Partili kaynaklar, Bahçeli’nin sözleri sonrası parti yönetiminden baskın seçim olabileceğine işaret edilerek buna göre saha çalışmalarının yürütülmesinin istendiğini aktardı.

'MUHALEFETİ BASKIN SEÇİMLE KARŞI KARŞIYA BIRAKMAK İSTEYEBİLİR'

MHP kulisleri, Bahçeli’nin ‘sahaya inin’ mesajını 2023’ü işaret ederek vermesinin bir taktik olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu ve muhalefeti baskın seçimle karşı karşıya bırakmak isteyebileceğine dikkat çekti.

MHP çevreleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da şartlar olgunlaştığı taktirde bir erken seçim düşüncesinin aklının bir köşesinde durduğuna dair duyumlar aldıklarını aktararak, Bahçeli’nin şimdiden buna bir hazırlık hamlesi yaptığını kaydetti."

ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARINA SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Bahçeli, özellikle muhalefet partilerince dillendirilen 'erken seçim' çağrılarına sert tepki göstermişti.

Son olarak "Erken seçim, seçimlerin öne çekilmesi, baskın seçim yoktur. Herkes hesabını 2023 yılının haziran ayına göre yapmalıdır" diyen Bahçeli, şöyle devam etmişti:

"Zillet İttifakı biraz sabretsin. Onlara Cumhur İttifakı'nın gücünü, Türkiye'nin büyüklüğünü, ona buna minnet etmelerinin sonuçlarını mutlaka aziz millet iradesiyle göstereceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan da her fırsatta seçimlerin Haziran 2013'te yapılacağını vurguluyor. Erdoğan'ın bu konudaki son tepkisi şöyle olmuştu:

"Ne erken seçimi ya. Dünyanın hangi gelişmiş ülkesinde belirlenen zamanın dışında bir seçime gidilir. Bunlar kabile devletlerinin yaptığı işlerdir. Gelişmiş bir ülkede, gelişmekte olan bir ülkede siz böyle bir şey göremezsiniz. Türkiye artık eski Türkiye değil. Yeni Türkiye'de ilan edilen zaman neyse yani 2023'ün Haziran'ında seçim yapılacaktır. Onu öne almak söz konusu değildir."