Abone Ol

AKP Kulisi: Abdullah Gül'ün 2023 planı ne?

23 Haziran İstanbul seçimi sonrasında gözlerin çevrildiği AKP'de hareketlilik dikkat çekiyor.

AKP Kulisi: Abdullah Gül'ün 2023 planı ne?

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan kanadından yayılan gelişmeler atılacak adımlar konusunda mesajlar veriyor.

Kulislerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesinde partiden ayrılma kararını bildiren eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan ilginin odağında. İktidara sert mesajlar vermesi de beklenen eski Başbakan Davutoğlu 30 Haziran’da Elazığ’dan seslenecek.

2023 hesaplarını kimler yapıyor?

TürkiyeGündeminde yer alan kulis habere göre kulislerde, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ali Babacan, Beşir Atalay ve Sadullah Ergin’in adlarının öne çıktığı vitrinle ilgili 2023 hesaplarından söz ediliyor. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığında görev süresi 2023’de doluyor, aynı yılın Haziran ayında seçimin yapılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimi de Erdoğan’ın üçüncü kez adaylığı konusunda bir tartışmayı şimdiden yürütüyor.

Kulislerde, Babacan liderliğindeki bir hareketin kısa zamanda yeni bir siyasi parti yoluna gidilmeyeceği ve platform yapılanması olarak kalabileceğinden söz ediliyor.

Gül’ün olası 2023 adaylığı için böyle bir platformu kullanabileceği kulislere uzanan yorumlar arasında. Kulislerde, Gül’ün arka palanda kalacağı bu oluşumda gazeteci-yazar Fehmi Koru’nun da olduğuna dönük söylentiler de var.

Davutoğlu‘nun 2023 planı

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yeni bir siyasi parti konusunda masadaki hazırlıkları neredeyse tamamladıklarından söz ediliyor. İstanbul seçiminden sonra AKP’deki gelişmeleri de yakından takip eden Davutoğlu ekibinin de, 2023 için ince eleyip sık dokuduğu belirtiliyor.

İstanbul seçiminden çıkan başarıyı o tarihe kadar sürdürmesi durumunda İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı siyasetin önünde duruyor. Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığını düşünmediği ancak olası bir adaylıkta İmamoğlu’na karşı bir alternatif için bir fikir oluşturabilecekleri de belirtiliyor.

TürkiyeGündemi