Abone Ol

Kulis: AKP’de çoklu baro çatlağı!

Medyafaresi.com Kulis Haber- Baroların yönetim yapısı ile seçim sistemini değiştirecek ve çoklu baroya geçişi sağlayan Avukatlık Kanunu’nda değişiklik öngören teklif AKP içinden farklı sesler ortaya çıktı.

Kulis: AKP’de çoklu baro çatlağı!

Hülya Karabağlı / Medyafaresi.com kulis haber

AKP Genel Başkan Yardımcısı, eski milletvekili, avukat Zelkif Kazdal, 22 Haziran tarihinde twitter hesabından Barolara ilişkin attığı iki ayrı twitin birinde “Çoklu baro fikri iyi ve doğru bir fikir değil” derken diğerinde “Baro Başkanlarına yapılan muamele, Anayasayı, Yasaları, hak ve özgürlükleri bir tarafa bırakın en hafif tabiriyle ayıptır. Bir fikri duyurabilmek için 200 metre yürümenin ne zararı ne tehlikesi olabilir” diye yazdı.

AKP Seçim işleri Başkan Yardımcısı Samir Altunkaynak da, 8 Haziran tarihinde sosyal medya hesabı twetter da, “Meslektaşlarımızın kahir ekseriyetinin talebi TEK BARO ve NİSPİ temsil yönündedir.

Umarım TBMM bu sese kulak vermek suretiyle düzenleme yapar. Mesleğin itibarı açısından da tek baro oldukça önemli olup, nispi temsil ile farklı görüşlerde baro kurullarında temsil olanağı bulacaklardır” diyor.

AKP’liler oylamada ne yapar?

Kulislerde, Boraları yeniden şekillendiren düzenlemenin Meclis gündemine resmen oturmasından sonra AKP içinde farklı görüşler olsa da bunun oylamaya yansımayacağı belirtiliyor.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün de bu düzenlemeyi sahiplenen net bir tutum sergilemediğine işaret edilen kulislerde, AKP ve MHP’li vekillerin oylama aşamasında değişiklik teklifine ret oyu vermelerinin söz konusu olmayacağı belirtiliyor.

CHP, HDP ve İYİ Parti gurubu ise çoklu baroya karşı çıkmışlardı.

İşte Zelkif Kazdal'ın o tweeti:

Kulis: AKP’de çoklu baro çatlağı! - Resim: 1

medyafaresi.com özel haber