Abone Ol

Kulis: CHP içinde iki farklı 23 Haziran görüşü var

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) seçim yenileme kararı üzerine CHP Parti Meclisi (PM) ve bütün milletvekileri bugün olağanüstü toplanıyor.

Kulis: CHP içinde iki farklı 23 Haziran görüşü var

Henüz mazbatası alınmamış olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katılacağı toplantında CHP’nin YSK’nin İstanbul’da seçimi yenileme kararına karşı izleyeceği yol haritası masaya yatırılacak.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, CHP'de YSK’nin verdiği kararın hukuki olmadığı konusunda görüş birliğine varılırken, partinin yenilenecek seçimlere katılıp katılmaması konusunda farklı görüşler dillendirildi.

Bazı MYK üyelerinin kararın Türkiye’de seçimlerin artık yapılmadığı anlamına geldiği için 23 Haziran’daki seçime katılmanın anlamlı olmadığı görüşünü ifade ettiği öğrenildi.

Ancak MYK içinde ağırlıklı görüşün seçimlere tam bir seferberlik halinde hazırlanılması ve 23 Haziran’da İstanbul’un tekrar kazanılması olduğu belirtildi.

Öte yandan kararın ardından Kılıçdaroğlu’nun İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşme gerçekleştirdiği öğrenildi.

İki liderin YSK kararını değerlendirdiği ve partilerinin kurullarında alınacak kararın ardından tekrar görüşme yapma konusunda fikir birliğine vardıkları kaydedildi.

YSK kararının ardından Kılıçdaroğlu’nun ayrıca 31 Mart’ta bazı seçim çevrelerinde dirsek teması yaptığı Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile de bir görüşme gerçekleştirdiği ifade edildi.

Cumhuriyet - Mahmut Lıcalı