Abone Ol

Kudüs'te terör saldırısı: Otobüs durağındaki sivillere ateş açıldı, 3 ölü

Kudüs'te iki saldırganın bir otobüs durağında bekleyen sivillere ateş açması sonucu ilk belirlemelere göre 3 kişi yaşamını yitirdi. Çok sayıda yaralılar olduğu öğrenildi. Saldırıyı gerçekleştiren teröristler ise öldürüldü.

Kudüs'te terör saldırısı: Otobüs durağındaki sivillere ateş açıldı, 3 ölü

Kudüs'te sabah işe gitme saatinde bir otobüs durağına açılan ateş sonucu en az bir kişinin öldüğü, sekiz kişinin yaralandığı bildirildi. Acil yardım yetkilileri, hayatını kaybeden kişinin bir kadın olduğunu, yaralananlardan beşinin durumunun ağır olduğunu belirtiyor. Olayın, Kudüs'ün kuzey sınırında bulunan Ramaot yerleşiminde meydana geldiği kaydedildi.

İsrail'in Kızılayı niteliğindeki Magen David Adom'dan (Kızıl Davut Yıldızı) yapılan açıklamada, bir araç içindeki iki silahlı teröristin otobüs durağında beklemekte olan sivillere ateş açtığı bildirildi. Filistinli teröristler güvenlik güçleri ve olay yerinde bulunan bir sivil tarafından etkisiz hale getirildi.

Olay yerine çok sayıda ambulans ve polisin sevk edildiği, polisin başka saldırganlar olup olmadığını anlamak üzere bölgede arama yaptığı bildirildi.

Saldırıya ilk tepki ABD'den geldi. İsrail'deki ABD Büyükelçisi Jack Lew, "Bu sabah meydana gelen, menfur bir terör saldırısıdır. Bu zalimce şiddeti açıkça kınıyoruz" açıklamasını yaptı.

İsrail polisi, iki saldırganın sabah trafiğinin yoğun olduğu saatlerde Kudüs'ün dış mahallelerindeki bir otobüs durağına ateş açtığını söyledi. Polis, ilk bildirimleri yerel saatle 07:40'ta aldıklarını belirtti.

BBC'de yer alan habere göre, 24 yaşındaki bir kadınla, 70 yaşındaki bir erkeğin saldırıda öldüğü açıklandı.

İsrail acil servis çalışanı Moshe Hemed, "Silah sesini duyduğumda evdeydim ve hemen olay yerine gittim. Olay yerinde çok sayıda yaralı gördüm; bazıları yatıyordu, bazıları ise yürüyordu" dedi.

Polis tarafından yürütülen ilk soruşturmada, M16 tüfeği ve tabanca taşıyan iki saldırganın Kudüs'ün girişindeki bir otobüs durağına geldiği ve otobüs durağındaki sivillere ateş etmeye başladığı belirtildi. 

Polis, iki saldırganın daha sonra "güvenlik güçleri ve yakındaki bir sivil tarafından etkisiz hale getirildiğini" söyledi.

Saldırının arkasında henüz kimin olduğu bilinmezken Sağlık görevlileri 16 kişinin yaralandığını ve yaralılardan üçünün durumunun kritik olduğunu söyledi.