Abone Ol

Küçük Eymen’e işkencenin görüntüleri ortaya çıktı!

İzmir Emniyeti Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen hafta, daha önce evlenip boşanan M.D.’nin oğlu Eymen Sadık D.’ye iyi bakmadığı ve şiddet uyguladığı yönünde ihbar üzerine harekete geçti.

Küçük Eymen’e işkencenin görüntüleri ortaya çıktı!

İzmir Emniyeti Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen hafta, daha önce evlenip boşanan M.D.’nin oğlu Eymen Sadık D.’ye iyi bakmadığı ve şiddet uyguladığı yönünde ihbar üzerine harekete geçti. Buca ilçesinde belirlenen adrese giden ekipler, Eskişehir’de anneannesi ile yaşayan, ancak bir ay önce İzmir’e gelen Eymen’in ve annesi M.D.’nin bir süredir eve gelmediklerini öğrendi. Bunun üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri de soruşturmaya dahil edildi.

Araştırmada M.D.’nin ilçedeki yakınlarının evinde olduğu belirlendi. Operasyon düzenleyen polis, M.D.’yi evde yakalarken, küçük Eymen’i bulamadı. Polislerin, Eymen’in nerede olduğu yönündeki sorusuna M.D., bir akrabasının yanında olduğu söyledi. Polisin, ısrarla çocuğun getirilmesini istemesi üzerine önce çelişkili ifadeler veren M.D., ardından oğlunun erkek arkadaşı tarafından dövülerek öldürüldüğünü itiraf etti.

Gözaltına alınan M.D.’nin ifadesinde, Eymen’in, birlikte yaşadığı S.E. tarafından dövüldüğü sırada nefessiz kalıp yere düştüğünü anlattığı öğrenildi. Daha sonra Eymen’in öldüğünü anladıklarını ve korktukları için cansız bedenini Buca ilçesinin kırsal Kaynaklar Mahallesi’ne götürüp, kullanılmayan bir tandırın içine koyduklarını itiraf ettiği belirtildi.

Bunun üzerine, M.D’nin gösterdiği yerde arama yapan polis, korkunç gerçekle karşılaştı. Ağzı tuğlayla kapatılmış tandırı açtıklarında içinde Eymen’in elleri ve ayakları bağlanmış, poşet içindeki cesedi bulundu. Polis, başlattığı çalışmayla kısa sürede cinayet şüphelisi S.E. ile olayda ağabeyine yardım ettiği gerekçesiyle kardeşi E.E.’yi (29) gözaltına aldı.

Üç zanlı, ifadeleri alındıktan sonra adliyeye gönderildi. Bu arada cesedi çürümeye yüz tutan Eymen Sadık D.’nin DNA’sı ile annesi M.D.’nin DNA’sının karşılaştırılacağı öğrenildi. Eymen’in cenazesinin ise daha sonra Eskişehir’den gelecek olan yakınlarına teslim edileceği bildirildi.

“ANNEM KALDIRIP YERE ATTI”

Bu arada Eymen’in öldürüldüğü apartmanın görevlisi Ramazan Çağlar, olay öncesine dair önemli bilgiler verdi. Sanıklardan S.E.’nin, Eymen’i Eskişehir’deki yakınlarının evine götürüp bıraktıkları yalanını söylediği Ramazan Çağlar, olaydan önce küçük çocuğu bahçede oynarken gördüğü sırada gözünün altının mor olduğunu fark ettiğini anlattı. Razaman Çağlar, “Ben de gözünün altına ne olduğunu sordum. Yılda bir aylığına gelen küçük çocuk da bana ‘Annem beni kaldırıp yere attı’ dedi.

O anda çok üzüldüm. Bu olay ortaya çıkmadan önce polis geldi. Aileyi sordu. Ben de bunun üzerine S.E.’yi aradım. O ilk önce bana çocuğu Eskişehir’deki yakınlarının yanına götürüp bıraktığını söylemişti. Sonrasında ise S.E. bana bu kez ‘Eymen’i annesi dövmüş, polise ihbarda bulunmuşlar. O da çocuğu alıp kaçmış. Ben de yerlerini bilmiyorum” dedi. Meğer çocuk öldürülmüş. Anne zaten sinirli birisiydi” dedi.

İŞKENCENİN GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

İzmir’in Buca ilçesinde, dövülerek, öldürülen Eymen Sadık D.’ye annesi Mine D. ve onun erkek arkadaşı Serkan E.’nin yaptığı işkencenin görüntüleri ortaya çıktı. Video ile fotoğraflarda, Eymen’in vücudunun çeşitli yerlerinde dayak ve işkenceden kaynaklandığı belirtilen morluklar olduğu görüldü.

Bunun yanı sıra Eymen’in, annesinin iyi bakamadığı gerekçesiyle daha önce Aydın Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nce alınıp, çocuk bakımevine yerleştirildiği, daha sonra Mine D.’nin talebi üzerine geri verildiği öğrenildi. Yakınları, anne Mine D.’nin, kendilerine bir de kızının olduğunu, onu da evlatlık verdiğini anlattığını öne sürdü.

Öte yandan polisin, Mine D. ve erkek arkadaşı Serkan E.’ye ait sosyal medya hesaplarında cinsel içerikli görüntüler tespit ettiği de öğrenildi.