Abone Ol

Kucağında bebeğiyle gelen Elon Musk'a Erdoğan'dan ilginç teklif

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM 78. Genel Kurulu'na katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere ABD'nin New York şehrine geldi. Türkevi'nde ilk olarak Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili ile görüşen Erdoğan, ardından Elon Musk'la bir araya geldi. Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Musk'a Tesla'nın yedinci fabrikasını Türkiye'de kurması için çağrıda bulundu, Teknofest'e davet etti.

Kucağında bebeğiyle gelen Elon Musk'a Erdoğan'dan ilginç teklif

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Eylül'deki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ve 20 Eylül'deki 13. Türkiye Yatırım Konferansı'na katılmak üzere ABD'ye gitti.

Erdoğan'ın, bu hafta sonu başlayacak ABD ziyareti kapsamında, Tesla ile SpaceX'in kurucusu ve X'in sahibi Elon Musk ile görüşeceği belirtilmişti. Musk, Erdoğan ile görüşmek için ABD’deki Türkevi'ne geldi.

İletim Başkanlığı'nın açıklamasına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Musk’a Türkiye’nin teknoloji alanındaki atılımlarından, Dijital Türkiye Vizyonu ve Ulusal Yapay Zekâ Stratejisi’nden bahsetti.

TOGG’un Türkiye’de yollara çıkmasıyla birlikte Tesla’nın da Türkiye pazarına girdiğini hatırlatan Erdoğan, Tesla’nın yedinci fabrikasını Türkiye’de kurması için çağrı yaptı.

Erdoğan, Türkiye’nin uzay programı kapsamında atılan ve atılacak adımlarda SpaceX ile iş birliği imkanlarının doğabileceğini ifade ederek, Musk’ı İzmir’de düzenlenecek Teknofest’e de davet etti.