Abone Ol

Kübra Par: Gezi Davasının Beraatle Sonuçlanması Kaçınılmaz

Habertürk yazarı Kübra Par, Gezi Parkı davasını 'Balyoz' ve 'Ergenekon' süreçlerine benzetti. "Bu davanın da en sonunda beraat ile sonuçlanması kaçınılmaz. Keşke adaletin yerini bulması için siyasette rüzgârın değişmesine mecbur olmasaydık" dedi.

Kübra Par: Gezi Davasının Beraatle Sonuçlanması Kaçınılmaz

Habertürk gazetesi yazarı Kübra Par, üçüncü Gezi Parkı davasında çıkan kararı yorumladığı yazısında sonraları FETÖ kumpası olduğu anlaşılan Ergenekon ve Balyoz süreçlerine yer verdi.

"Eylül 2012’de Balyoz davasında emekli generallere ağırlaştırılmış müebbet cezası verildiği günü dün gibi hatırlıyorum. O günlerde bu kararın ağır bir hukuk ihlali olduğunu söyleyenlerin çağrıları karşılık bulmuyordu" diyen Par, 'siyasi konjönktür değiştikten sonra davanın FETÖ kumpası olduğunun ortaya çıktığını, 2019 yılında tüm sanıkların beraatine karar verildiğini' anımsattı.

Aynı sürecin Ergenekon davasında da yaşandığını, ağırlaştırılmış müebbet cezalarıyla başlayan yargılamanın 'Ergenekon örgütü' adı altında bir örgüt olmadığı için sanıkların beraatiyle sonlandığını söyleyen Par, yazısının ilerleyen bölümlerinde şu görüşleri dile getirdi:

'KEŞKE ADALETİN YERİNİ BULMASI İÇİN SİYASETTE RÜZGARIN DEĞİŞMESİNE MECBUR OLMASAYDIK'

"Yargının siyasetin emrinde olduğu ya da siyasetin sadece isteklerine değil ayrıca niyetlerine de hizmet sunduğu bir ülkede hukukun üstünlüğünden söz edilemez. Tıpkı Balyoz ve Ergenekon gibi bu davanın da en sonunda beraat ile sonuçlanması kaçınılmaz. Keşke adaletin yerini bulması için siyasette rüzgarın değişmesine mecbur olmasaydık."

Par'ın yazısının tamamı için tıklayın.