Abone Ol

Kübra Eken’i felç eden dayak davasında rapor mahkemede

BÜLENT Eken’in, spiker eşi Kübra Eken’i darp ederek beyin kanaması geçirmesine sebep olduğu gerekçesiyle "Kasten yaralama" suçundan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davaya devam edildi.

Kübra Eken’i felç eden dayak davasında rapor mahkemede

Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 7. celsesine, tutuksuz sanık Neptün Bülent Eken, müşteki Kübra Eken’in ağabeyi Önder Yelkenci ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmayı Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de izledi.

Mahkeme Hakimi, Kübra Eken’in yaşadığı olayın darp neticesinde olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumundan istenen raporun mahkemeye ulaştığını belirtti.

"MEVCUT VERİLERLE TESPİT EDİLEMEDİ"

Adli Tıp raporunda Eken’in geçirdiği beyin kanamasının travmaya bağlı kanamadan ziyade sezaryen ameliyatı sırasında uygulanan spinal anestezinin bir komplikasyonu olarak ortaya çıktığının kabulünün gerektiği ifade edildi. Ancak kişinin başının sağ tarafına 4 kez yumrukla vurularak darp edildiği iddiasının bulunduğu belirtilen raporda, "’Darp veya darp sonrası yere düşme sonucu başını yere çarpma’ şeklinde iddia edilen travmanın söz konusu beyin kanamasına katkısının olup olmadığının mevcut verilerle tespit edilemediği oy birliği ile mütalaa olunur" denildi.

MAHKEME HAKİMİ KÜBRA EKEN’İ DİNLEMEK İSTEDİ

Kübra Eken’in ailesinin avukatları rapora ilişkin beyanda bulunmak üzere süre talep ederken Neptün Bülent Eken’in avukatı Fatih Çınar ise söz konusu raporun kendi savunmalarını doğrular nitelikte olduğunu kaydetti. Mahkeme Hakimi, Kübra Eken’in konuşabilir ve kendini rahat ifade edebilir duruma bir sonraki celse duruşmaya getirilmesini istedi. Kübra Eken’in avukatları ise kendini çok rahat ifade edemese de konuşabildiğini söyledi. Avukatlara gelen raporu inceleyip beyanda bulunmak üzere süre verilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

"AÇIKLAMAK İSTİYORUM DİYE HEVESLİ VE İSTEKLİ"

Duruşma sonrası adliye bahçesinde konuşan ağabey Önder Yelkenci, kardeşinin tedavisinin hala devam ettiğini belirterek, "Şu an fiziksel eksikliklerinden dolayı çok hızlı bir şekilde konuşamadığından 1 yıldan beri konuşma terapisi alıyor. Onun sonuçlarını güzel bir şekilde alabiliyoruz. Eminim ki 11 Ekim’de görülecek duruşmada mahkemenin aklında kalan tüm soruları net bir şekilde açıklayacak duruma gelecektir. Kübra buna çok istekli. Davada da son sözü ben söylemek istiyorum her şeyi net bir şekilde orada açıklamak istiyorum diye çok hevesli ve istekli" dedi.

"MÜCADALE ÇOK ÖNEMLİ"

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu avukatlarından İpek Bozkurt ise dava dosyasına Adli Tıp raporunun geldiğini ifade ederek, "Adli tıp raporu, Kübra’nın başına aldığı darbeyle geçirdiği beyin kanaması arasındaki ilişkiyi ortaya koymak açısından önemli. Bu rapor hakkında görüşlerimiz olacak çünkü hali hazırda net bir rapor olmadığını düşünüyoruz. Görüşlerimizi, beyanlarımızı mahkemeye ileteceğiz. Bir sonraki duruşmada mahkeme de Kübra’yı dinlemek istedi. Kadına karşı şiddetin sonucunda mağdur olan kadınların verdikleri mücadele çok önemli aslında" diye konuştu.

hürriyet