Abone Ol

Ukrayna'nın Hürrem Sultanı Olga Sumskaya geliyor!

Akdeniz’in en önemli turizm merkezlerinden Alanya, yeni bir uluslararası film festivaline ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Ukrayna'nın Hürrem Sultanı Olga Sumskaya geliyor!

Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Kristal Kale Uluslararası FilM Festivali 24 ile 30 Haziran arasında gerçekleşecek. Ana teması “Dostluk kazansın" olarak belirlenen festivale Almanya, Bulgaristan, Hollanda, Danimarka, Rusya, Ukrayna, Belarus, Kazakistan, Azerbaycan ve Türkiye’den dostluk ve dayanışma duygusunu konu alan sinema filmleri gösterilecek.

Ayrıca “Türkiye ve Merkezi Asya Ülkeleri Sinema İşbirlikleri” başlıklı bir “Yuvarlak Masa” toplantısı da festivalin etkinliklerinden.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün destekleri ve AlanyaBelediyesi, ALTAV, ALTİD VE ALTSO gibi kurumların katkılarıyla gerçekleşecek İFF Alanya’ya  davet edilen çok sayıda yabancı sanatçı ve yapımcılar Türkiye’nin turizm incisi Alanya’nın muhteşem doğası içerisinde ülkeler ve uluslar için kardeşlik ve barış mesajlarını tüm dünyaya yayacaklar.

Festivalin  otuzu aşkın davetlileri arasında Ukrayna’nın “Hürrem Sultan”ı olarak bilinen ünlü sanatçı Olga Sumskaya da var.

hürriyet