Abone Ol

Kripto Para Krizine Tether'den Açıklama

En büyük sabitcoin Tether'in bir doların altında işlem görmeye başladı. Hemen ardından Tether CTO’su açıklama yaptı.

Kripto Para Krizine Tether'den Açıklama

En büyük sabitkoin olan ve bir doların altında işlem görmeye başlayan Tether’den kripto piyasasında oluşan endişeleri gidermek amacıyla açıklama geldi.

Tether CTO’su (Chief Technology Officer) Paolo Ardoino Twitter’dan yaptığı açıklamada yatırımcıların koini 1 dolar karşılığında satmaya devam edebileceklerini belirtti. Sabit koin gün içinde 94,55 cent’e kadar gerilemiş ve sonrasında 99 doların cent'in altına yükselmişti.

Bu hareket diğer bir büyük sabit koin olan Terra’nın yaşadığı düşüş sonrası kripto para piyasasında endişelere neden olmuştu.

Kripto para birimleri TerraUSD stablecoinin çöküşünün birçok popüler dijital tokenda kaçışı tetiklemesi nedeniyle düşüşünü sürdürdü.

Bitcoin Aralık 2020’den bu yana en düşük seviye olan 27 bin doların altına geriledi. Ether yüzde 12’ye kadar düşerken Avalanche ve Solana bazı önemli merkezi olmayan finans protokollerini destekleyen coinler de düşüş yaşadı.

Sanal paralar bir ara çift haneli güniçi yükseliş yaşasa da ralli daha sonra sona erdi. TerraUSD stabilcoin hala 1 dolarlık çıpanın altında bulunuyor. Buna bağlı token Luna da sert düşüyor.

Genel olarak kripto sektörü bu hafta ağır kayıplar yaşarken yatırımcı güveni kırılgan kalmayı sürdürüyor. Kripto piyasasında sabitcoinler traderların tokenlar arası geçiş yapmak üzere yatırımlarını park ettikleri anahtar konumda bulunuyor. Birçok çeşidi bulunan sabitkoinler genelde 100 milyar doların üzerinde piyasa değerine sahip. Ancak geniş çaplı güven kaybı bu dijital varlık ekosisteminin varoluşunu tehdit ediyor.

UST olarak bilinen TerraUSD algoritmik sabitkoin 30 sent ve 90 sent arasında salınırken 08:18 itibarıyla 66 sent civarından işlem gördü. Bu coinin destekçileri dolar peg’inin ortadan kalkmasının ardından 1,5 milyar dolar toplayarak koini destekledi.

Mudrex CEO’su Edul Patel “UST sabit koininin çöküşü kripto piyasalarını büyük ölçüde etkiledi. Bitcoin geçmişteki düşüşlerde kısa sürede toparlasa da bu sefer daha fazla düşebilir” değerlendirmesini yaptı.