Abone Ol

Kremlin'den Kılıçdaroğlu'nun Sürpriz Çıkışına Yanıt

Rusya Devlet Başkanlığı Sözcüsü Dmitri Peskov, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Rusya’yı suçlayan açıklamalarına, "Bu iddiaları muhalefet adayına ileten kişiler yalancıdır" cevabını verdi.

Kremlin'den Kılıçdaroğlu'nun Sürpriz Çıkışına Yanıt

Peskov, günlük basın toplantısında yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'de gündeme gelen montajlar, kumpaslar, Deep Fake içerikler, kasetlerin arkasında Rusya'nın olduğu iddialarına yanıt verirken, "Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkilerimize çok değer veriyoruz."

Rusya'nın "değer verdiği" bir partnerine karşı bahsi geçen yönde bir adım atmayacağını söyleyen Peskov, "Seçimlere müdahale ettiğimiz iddialarını güçlü bir şekilde reddediyoruz. Resmen Türkiye'deki seçimlere hiçbir müdahale yapılamayacağını ilan ediyoruz."

Peskov, "Eğer biri Sayın Kılıçdaroğlu'na bu yönde bir bilgi sunduysa, o kişi yalancıdır" diye konuştu.

Basın toplantısında, Kılıçdaroğlu'nun Twitter üzerinden Türkçe ve Rusça olarak yayınladığı, "Sevgili Rus Dostlarımız, Dün bu ülkede ortaya saçılan montajlar, kumpaslar, Deep Fake içerikler, kasetlerin arkasında siz varsınız. Eğer 15 Mayıs sonrası dostluğumuzun devamını istiyorsanız, elinizi Türk’ün devletinden çekin. Biz hâlâ iş birlikten ve dostluktan yanayız" açıklamalarına yer verildi.

Erdoğan ve Putin arasında bir görüşme tahıl açmazını çözmez

Peskov, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında yapılacak bir telefon görüşmesinin tahıl anlaşması konusundaki açmazı çözmeyeceğini düşündüğünü söyledi.

Peskov, açmazın tek çözümünün anlaşmanın tam anlamıyla uygulanması olduğunu söyledi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bugün, “Tahıl anlaşmasının süresinin uzatılması konusunda mutabakata doğru gidiliyor. Ukrayna limanlarındaki 6 ticari gemimizin güvenli bir şekilde ülkemize dönmesi konusunda bir çerçeve mutabakat sağlandı” demişti.

Ukrayna limanlarındaki tahılın dünyaya ulaştırılmasını sağlayan tahıl anlaşması, 18 Mayıs'a kadar uzatılmadığı durumda yürürlükten çıkacak. Rusya, kendilerine ihracat için verilen taahhütlerin yerine getirilmediğini söyleyerek anlaşmanın uzatılmasını kabul etmeyeceklerini belirtiyor.