Abone Ol

"Krediyi biz versek, idam edilirdik!" Sabah ve ATV kredisi için olay sözler!!!

Sabah-ATV'ye on yıl önce 30 milyon dolar kredi verdikleri için 8 yıldır yargılanan ve sonunda beraat eden Halk Bankası yönetim kurulu üyesi Ali İhsan Elgin konuştuç. ''Bugün Sabah'a verilen krediyi biz versek, şimdiye kadar idam edilmiştik'' dedi.

"Krediyi biz versek, idam edilirdik!" Sabah ve ATV kredisi için olay...

Yaklaşık on yıl önce Dinç Bilgin döneminde Sabah-ATV'ye 30 milyon dolar kredi verdikleri için 8 yıldır yargılanan ve sonunda beraat eden Halk Bankası yönetim kurulu üyesi Ali İhsan Elgin GAZETEPORT'a yaptığı açıklamada '' Bugün Sabah'a verilen krediyi o zaman biz verseydik, şimdiye kadar idam edilmiştik'' dedi. Aynı davada yargılanıp beraat eden dönemin Halkbakn Genel Müdürü Yenal Ansen de açılan 30 milyon dolar kredi için bankanın 140 milyon dolar ipotek alındığını belirtti.

Sabah ATV Grubu şirketleri Sabah Yayıncılık, Medya Holding, Bilgin Yayıncılık, Satel Sabah TV Prodüksiyon A.Ş. şirketlerine 1997-99 yıllarında, açtığı toplam 30 milyon dolarlık krediden dolayı "görevi kötüye kullanmak" ve "zimmet" suçlamalarından yargılanan dönemin Halk Bankası yöneticileri ikinci kez beraat etti. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada Halkbank'ın eski yöneticileri Yenal Ansen, Ali İhsan Elgin, Osman Nuri Ertuğ, Hasan Özcan, Halil Sarıarslan, Turan Kalaycıoğlu, Muazzez Ela, Mualla Halistürk suçsuz bulundu.

İKİ KEZ YARGILANDIK
Beraat eden Halkbank eski yönetim kurulu üyesi ve Mersin eski milletvekili Ali İhsan Elgin, ''Bu dava için önce takipsizlik kararı verildi. Sonra karar bozuldu Asliye Cezada yargılanıp beraat ettik. Ardından kanun değişti bu kez Ağır Cezada yargılandık Yine beraat ettik'' dedi ve şunları söyledi:
'' Bizim bu krediyi verdiğimiz dönemde, kredinin yaklaşık beş misli ipotek de alındı. Risk yoktu. Üstelik Dinç Bilgin Etibank'ın da sahibiydi. Yani devlet tarafından 70 milyon insanın mevduatlarını kabul etme yetkisi verilmiş bir bankanın sahibiydi. Bu kredi, faizi ile geri ödendi, borç da yok. Ancak biz sekiz sene asliye cezada, ağır cezada yargılandık. Bugün ise Sabah ATV'ye iki banka 750 milyon dolar kredi veriyor. Bu kredinin karşılığı hangi ipotek var ? Biz o zaman bu krediyi verseydik şimdiye kadar idam edilmiştik''

"Krediyi biz versek, idam edilirdik!" Sabah ve ATV kredisi için olay sözler!!! - Resim: 1