Abone Ol

KPSS Sonuçları Nasıl ve Nereden Öğrenilir?

KPSS sonuçları açıklandı. 2 Ekim'de tamamlanan KPSS lisans oturumlarının açıklanmasının ardından KPSS sonuçları gündeme geldi. Adaylar, KPSS sonuçları ile ilgili detayları merak etti. Peki, KPSS sonuçları nasıl ve nereden öğrenilir? İşte, KPSS sonuç sorgulama ekranı

KPSS Sonuçları Nasıl ve Nereden Öğrenilir?

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları açıklandı Binlerce katılımcı, sonuçların açıklanmasının ardından KPSS sonuçları ile ilgili aratmalar yapmaya başladı. ÖSYM KPSS sonuçları sorgulama ekranı araştırılırken KPSS sonuçları gündem oldu. ÖSYM yaptığı duyuruda sınav sonuç tarihlerini belirtmişti ve beklenen KPSS sonuçları yayımlandı. Peki, KPSS sonuçları nasıl ve nereden öğrenilir? İşte, KPSS sonuç sorgulama ekranı:

KPSS lisans sonuçları ne zaman açıklanacak?
ÖSYM tarafından yayımlanan sınav takvimine göre; 18 Eylül'de başlayan KPSS maratonu, 2 Ekim tarihinde son oturumun yapılmasıyla bitti. KPSS Lisans sonuçları, 21 Ekim 2022 tarihinde açıklandı.


KPSS ön lisans sonuçları ne zaman açıklanacak?
ÖSYM tarafından kamuoyuyla paylaşılan sınav kılavuzuna göre 2022 KPSS Önlisans sonuçları 3 Kasım 2022 günü ÖSYM'nin sonuç sayfası üzerinden açıklanacak. Adaylar sonuçara ÖSYM sonuç sayfası üzerinden TC kimlik no ve ÖSYM şifreleri ile veya ÖSYM'nin e-Devlet uzantısı üzerinden e-Devlet şifreleri ve TC Kimlik numaraları ile giriş yaparak ulaşabilecekler.

KPSS sonuçları nasıl ve nereden öğrenilir?
Adaylar, KPSS sonuçlarını T.C. kimlik numaralarını ve şifrelerini kullanarak; ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden öğrenebilir.
KPSS LİSANS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI